Ingredients
-
80γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάοπροτιμήστε τα προϊόντα στα βιολογικά καταστήματα που δεν περιέχουν λευκή ζάχαρη
-
100γρ ταχίνι ολικής
-
85γρ σιρόπι αγάβης
-
70γρ χοντροαλεσμένα αμύγδαλα
Δε θυμάμαι σε ποιο πάρτυ έφαγα αυτά τα σοκολατάκια! Μου άρεσαν πολύ όμως και ρώτησα τι περιείχαν, η υπέυθυνη μαγείρισσα μαμά λοιπόν μου λέει, ταχίνι και μέλι!!! Δεν έγραψα όμως όπως καταλαβαίνετε τη συνταγή… Ψάχνοντας λοιπόν για παρόμοιες συνταγές στο ίντερνετ και αφού έκανα τις απαραίτητες αλχημίες, σας παρουσιάζω τη συνταγή με τις αναλογίες που προτιμώ εγώ.
Δεν είναι πολύ γλυκά, φυσικά αυτό μπορείτε να το προσαρμώσετε στο γούστο σας, έχουν έντονη γεύση κακάου μιας και μοιάζουν μπίτερ λόγω της κουβερτούρας που χρησιμοποιείται, είναι νηστίσιμα και πεντανόστιμα! Εγώ προτιμώ κουβερτούρα με 70% κακάο, αν όμως θέλετε πιο απαλή τη γεύση θα προτιμήσετε μία με περιεκτικότητα σε κακάό γύρω στο 50%. Για αυτά τα βραχάκια, όπως λέγονται επίσης λόγω του σχήματός τους έχω προτιμήσει το αμύγδαλο αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε φουντούκι ή τον δικό σας αγαπημένο ξηρό καρπό, καθώς επίσης και ανάμεικτους.
Μέχρι τώρα, χρησιμοποιούσα απλό αλουμινόχαρτο για το τύλιγμά τους, που μάλλον και εσείς έχετε στο σπίτι. Δείτε όμως και ένα επαναστατικό προϊόν από τη (χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο μαζί, δύο διαφορετικές όψεις) που προτιμώ εγώ, για τρεις λόγους: δεν είναι πολύ γυαλιστερό, άρα δε δίνει την αίσθηση του αλουμινόχαρτου (άρα είναι πιο chic!), είναι πιο υγιεινό, μιας και το σοκολατάκι δεν είναι σε άμεση επαφή με το αλουμινόχαρτο αλλά και τα αυτοκόλλητα που διακοσμούν τα σοκολατάκια μου κολλάνε και διατηρούνται πολύ πιο εύκολα πάνω του!!! Είναι χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο 2 σε 1! Απλά τέλειο και πολύ εύκολο στη χρήση, παρακάτω θα δείτε και τη διαφορά στην εμφάνιση στη σύγκριση του αλουμινόχαρτου και του “αλουμινό-χαρτου”2 σε 1.
Ingredients
80γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο | |
100γρ ταχίνι ολικής | |
85γρ σιρόπι αγάβης | |
70γρ χοντροαλεσμένα αμύγδαλα |
Steps
1
Done
|
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. |
2
Done
|
Σε ένα μπωλ βάλτε το ταχίνι, το μέλι και τα αμύγδαλα (μην ανακατέψετε πριν βάλετε τη σοκολάτα γιατί θα σφίξει το ταχίνι με το μέλι και θα σας δυσκολέψει μετά) . |
3
Done
|
|
4
Done
|