0 0
Σοκολατάκια με ταχίνι και μέλι

Σοκολατάκια με ταχίνι και μέλι

Chocolates with tahini and honey
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Multi
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 25 σοκολατάκια
  • Easy

Ingredients

Δε θυμάμαι σε ποιο πάρτυ έφαγα αυτά τα σοκολατάκια! Μου άρεσαν πολύ όμως και ρώτησα τι περιείχαν, η υπέυθυνη μαγείρισσα μαμά λοιπόν μου λέει, ταχίνι και μέλι!!! Δεν έγραψα όμως όπως καταλαβαίνετε τη συνταγή… Ψάχνοντας λοιπόν για παρόμοιες συνταγές στο ίντερνετ και αφού έκανα τις απαραίτητες αλχημίες, σας παρουσιάζω τη συνταγή με τις αναλογίες που προτιμώ εγώ.

Δεν είναι πολύ γλυκά, φυσικά αυτό μπορείτε να το προσαρμώσετε στο γούστο σας, έχουν έντονη γεύση κακάου μιας και μοιάζουν μπίτερ λόγω της κουβερτούρας που χρησιμοποιείται, είναι νηστίσιμα και πεντανόστιμα! Εγώ προτιμώ κουβερτούρα με 70% κακάο, αν όμως θέλετε πιο απαλή τη γεύση θα προτιμήσετε μία με περιεκτικότητα σε κακάό γύρω στο 50%. Για αυτά τα βραχάκια, όπως λέγονται επίσης λόγω του σχήματός τους έχω προτιμήσει το αμύγδαλο αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε φουντούκι ή τον δικό σας αγαπημένο ξηρό καρπό, καθώς επίσης και ανάμεικτους.

Μέχρι τώρα, χρησιμοποιούσα απλό αλουμινόχαρτο για το τύλιγμά τους, που μάλλον και εσείς έχετε στο σπίτι. Δείτε όμως και ένα επαναστατικό προϊόν από τη (χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο μαζί, δύο διαφορετικές όψεις) που προτιμώ εγώ, για τρεις λόγους: δεν είναι πολύ γυαλιστερό, άρα δε δίνει την αίσθηση του αλουμινόχαρτου (άρα είναι πιο chic!), είναι πιο υγιεινό, μιας και το σοκολατάκι δεν είναι σε άμεση επαφή με το αλουμινόχαρτο αλλά και τα αυτοκόλλητα που διακοσμούν τα σοκολατάκια μου κολλάνε και διατηρούνται πολύ πιο εύκολα πάνω του!!! Είναι χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο 2 σε 1! Απλά τέλειο και πολύ εύκολο στη χρήση, παρακάτω θα δείτε και τη διαφορά στην εμφάνιση στη σύγκριση του αλουμινόχαρτου και του “αλουμινό-χαρτου”2 σε 1.

Εκτυπώστε την συνταγή

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

(Visited 2.193 times, 1 visits today)


Ingredients

80γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο προτιμήστε τα προϊόντα στα βιολογικά καταστήματα που δεν περιέχουν λευκή ζάχαρη
100γρ ταχίνι ολικής
85γρ σιρόπι αγάβης
70γρ χοντροαλεσμένα αμύγδαλα

Steps

1
Done

Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

2
Done

Σε ένα μπωλ βάλτε το ταχίνι, το μέλι και τα αμύγδαλα (μην ανακατέψετε πριν βάλετε τη σοκολάτα γιατί θα σφίξει το ταχίνι με το μέλι και θα σας δυσκολέψει μετά) .

3
Done

Μόλις λιώσει η κουβερτούρα ρίξτε την στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Στη συνέχεια χωρίστε μεριδούλες με ένα κουτάλι του γλυκού και τοποθετήστε τις σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα δίσκο και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 20 λεπτά τουλάχιστον.

4
Done

Βγάλτε τα από το ψυγείο και τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο ή αλουμινόχαρτο 2σε1 και αν θέλετε κολλήστε και ένα αυτοκολλητάκι από πάνω!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
“Γάλα” με μπανάνα και μοσχοκάρυδο
next
Φακοσαλάτα με πορτοκάλι και πιπεριά

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.