0 0
Ταχινόσουπα

Ταχινόσουπα

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Multi
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Medium

Ingredients

Απλή, λιτή και πεντανόστιμη! Μία πανεύκολη και γρήγορη σούπα με κριθαράκι που θα λατρέψουν όλοι, μεγάλοι και ειδικά μικροί, αφού τα παιδιά κατά κανόνα λατρεύουν τα ζυμαρικά.

Το πιάτο αυτό το δοκίμασα στο σπίτι της κουμπάρας μου της Άρτεμης, όταν μας φιλοξένησε το πρώτο Πάσχα που βρεθήκαμε στην Αθήνα. Όταν μου το περιέγραψε, δεν ενθουσιάστηκα, όμως ήμουν περίεργη να το δοκιμάσω καθώς λατρεύω το ταχίνι σε όλες τις μορφές του!

Είναι απλά υπέροχη, χωρίς πολλά αρώματα (αν και μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικά σας αρέσουν εννοείται), με απαλή γεύση και υφή, τέλεια για το χειμώνα ζεστή για βραδυνό ή και κυρίως γεύμα. Το ταχίνι, εκπληκτική τροφή γεμάτη απορροφήσιμο ασβέστιο, κάνει καλό όχι μόνο στα παιδιά που χτίζουν τα κόκκαλά τους στην τρυφερή ηλικία που βρίσκονται αλλά και στις μαμάδες που είναι καλό να καταναλώνουν ασβέστιο για να προλάβουν την οστεοπόρωση. Ιδανικό λοιπόν για όλη την οικογένεια. Περισσότερα για το ταχίνι διαβάστε εδώ. Έκτοτε, τη φτιάχνω συχνά στο σπίτι, καθώς είναι και ένας διαφορετικός τρόπος να φάμε το κριθαράκι, που παραδοσιακά φτιάχνουμε με κόκκινη σάλτσα εδώ στην Ελλάδα. Αν μάλιστα προτιμήσουμε και το πιο θρεπτικό και χωρίς γλουτένη κριθαράκι από μονόκκοκο σιτάρι ή από κριθαράκι από ντίνκελ θα αναβαθμίσουμε κατά πολύ τη θρεπτική αξία του πιάτου μας.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 398 times, 1 visits today)


Ingredients

400γρ κριθαράκι από ντίνκελ ή ζέα ή άλλο ζυμαρικό μικρό χωρίς γλουτένη για όσους θέλουν να την αποφύγουν, θα βρείτε στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων
300γρ ταχίνι ολικής άλεσης (ή λευκό)
χυμό από 3 λεμόνια
1 κ.γ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι πιπέρι
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας προαιρετικά

Steps

1
Done

Βάζετε το κριθαράκι να βράσει με το αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Χωρίζετε 1-2 κούπες νερό και αφήνετε να χλιαρύνει. Μειώνετε το μάτι της κουζίνας στο ελάχιστο (1-2).

2
Done

Στο μπλέντερ χτυπάτε το ταχίνι με 1-2 κούπα νερό της βρύσης μέχρι να αφρατέψει, ρίχνετε λίγο λίγο το νερό μη γίνει πολύ νερουλό.

3
Done

Προσθέτετε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και χτυπάτε ξανά.

4
Done

Προσθέτετε λίγο λίγο το νερό που έχετε χωρίσει από το κριθαράκι.

5
Done

Ρίχνετε το ταχινολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάτε δεξιά αριστερά να ανακατευτεί λίγο. ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ, θα κόψει. Μετά από 2-3 λεπτά, σβήνετε το μάτι και το αφήνετε για 10 λεπτά περίπου να χυλώσει.

6
Done

Σερβίρετε με λίγο έξτρα χυμό λεμονιού και το πιπέρι.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Καπνιστές… χυλοπίτες με μανιτάρια και kale!
next
Σοκολατάκια με μέντα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.