0 0
Κέικ μήλου της Τίνας

Κέικ μήλου της Τίνας

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h 30 mins
  • Easy
  • 170-180

Ingredients

Πριν 2 μήνες περίπου, βρέθηκα στην Αθήνα για ένα ιδιαίτερο σχολείο υγιεινής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, καλεσμένη του Συλλόγου Υγιεινού Τρόπου Ζωής της Αγ. Παρασκευής. Ένας φιλικός, ζεστός χώρος, με υπέροχους ανθρώπους που γνωρίζουν τη σημασία της καλής ποιοτικής διατροφής και πόσο συμβάλλει στο να μπορεί να βελτιώσει κανείς τον τρόπο ζωής όλης της οικογένειάς του.

Είχαμε εκλεκτούς καλεσμένους… ανάμεσά στους οποίους ξεχώρισα την Τίνα! Μία γλυκύτατη μανούλα δύο παιδιών, που προσπαθεί να βρει γεύσεις για να μυήσει την οικογένεια στην υγιεινή διατροφή. Ήταν διακριτική, ευγενική και λιγομίλιτη, όμως ευχαριστήθηκε το μάθημα και τις γεύσεις από ότι μου είπε!

Πάντα, σας προτρέπω να κάνετε τις δικές σας δοκιμές και αλλαγές, όπως εγώ στο δικό μου Recipe Makeover. Αυτή τη φορά λοιπόν, η Τίνα έκανε makeover σε μία δική μου συνταγή! Βασισμένη στο Banana Bread, πειραματίστηκε και έβγαλε το δικό της Κέικ Μήλου! Μου το έστειλε, το δοκίμασα και είναι φανταστικό! Κρατάει λίγη υγρασία λόγω του φρέσκου μήλου που περιέχει και η υφή του είναι λαχταριστή!

Μου επέτρεψε να το μοιραστώ μαζί σας, έτσι σας παραθέτω τη συνταγή… Τίνα, μπράβο σου!!! Είσαι εκπληκτική!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.216 times, 1 visits today)


Ingredients

220γρ Αλεύρι Ντίνκελ ολικής άλεσης
40γρ αλεύρι αμυγδάλου ή άλλα 40γρ ντίνκελ, αν δεν έχετε αλεύρι αμυγδάλου
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
1 πρέζα αλάτι
2 1/2 κ.σ. Ζάχαρη καρύδας 2 για το κέικ και 1/2 για τα κομματάκια μήλου
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. στέβια 1:4 ή άλλες 4 κ.σ. ζάχαρη καρύδας αν δεν έχετε στέβια
10 μουλιασμένους απύρηνους Χουρμάδες
χυμό από 1 πορτοκάλι
40γρ λιωμένο Λάδι καρύδας
30γρ αμυγδαλοβούτυρο
1 κ.γ. μηλόξυδο
1 μπανάνα ώριμη
1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
1/3 κούπα νερό

Steps

1
Done

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ, εκτός από τη μισή κ.σ. καρύδας.

2
Done

Στον επεξεργαστή τροφίμων σας, λιώνετε τους χουρμάδες, τη μπανάνα και προσθέτετε όλα τα άλλα υγρά υλικά, χτυπάτε καλά να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν.

3
Done

Στο μείγμα των υγρών, ρίχνετε τα στεγνά και χτυπάτε ξανά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

4
Done

Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε τα κυβάκια μήλου με τη μισή κ.σ. ζάχαρη καρύδας και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα, ανακατεύετε με μία σπάτουλα.

5
Done

Ρίχνετε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 70-75 λεπτά ή στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κράκερ ελιάς
next
Νηστίσιμες κρέπες

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.