0 0
Κέικ μήλου της Τίνας

Κέικ μήλου της Τίνας

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h 30 mins
  • Easy
  • 170-180

Ingredients

Πριν 2 μήνες περίπου, βρέθηκα στην Αθήνα για ένα ιδιαίτερο σχολείο υγιεινής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, καλεσμένη του Συλλόγου Υγιεινού Τρόπου Ζωής της Αγ. Παρασκευής. Ένας φιλικός, ζεστός χώρος, με υπέροχους ανθρώπους που γνωρίζουν τη σημασία της καλής ποιοτικής διατροφής και πόσο συμβάλλει στο να μπορεί να βελτιώσει κανείς τον τρόπο ζωής όλης της οικογένειάς του.

Είχαμε εκλεκτούς καλεσμένους… ανάμεσά στους οποίους ξεχώρισα την Τίνα! Μία γλυκύτατη μανούλα δύο παιδιών, που προσπαθεί να βρει γεύσεις για να μυήσει την οικογένεια στην υγιεινή διατροφή. Ήταν διακριτική, ευγενική και λιγομίλιτη, όμως ευχαριστήθηκε το μάθημα και τις γεύσεις από ότι μου είπε!

Πάντα, σας προτρέπω να κάνετε τις δικές σας δοκιμές και αλλαγές, όπως εγώ στο δικό μου Recipe Makeover. Αυτή τη φορά λοιπόν, η Τίνα έκανε makeover σε μία δική μου συνταγή! Βασισμένη στο Banana Bread, πειραματίστηκε και έβγαλε το δικό της Κέικ Μήλου! Μου το έστειλε, το δοκίμασα και είναι φανταστικό! Κρατάει λίγη υγρασία λόγω του φρέσκου μήλου που περιέχει και η υφή του είναι λαχταριστή!

Μου επέτρεψε να το μοιραστώ μαζί σας, έτσι σας παραθέτω τη συνταγή… Τίνα, μπράβο σου!!! Είσαι εκπληκτική!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.248 times, 1 visits today)


Ingredients

220γρ Αλεύρι Ντίνκελ ολικής άλεσης
40γρ αλεύρι αμυγδάλου ή άλλα 40γρ ντίνκελ, αν δεν έχετε αλεύρι αμυγδάλου
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
1 πρέζα αλάτι
2 1/2 κ.σ. Ζάχαρη καρύδας 2 για το κέικ και 1/2 για τα κομματάκια μήλου
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. στέβια 1:4 ή άλλες 4 κ.σ. ζάχαρη καρύδας αν δεν έχετε στέβια
10 μουλιασμένους απύρηνους Χουρμάδες
χυμό από 1 πορτοκάλι
40γρ λιωμένο Λάδι καρύδας
30γρ αμυγδαλοβούτυρο
1 κ.γ. μηλόξυδο
1 μπανάνα ώριμη
1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
1/3 κούπα νερό

Steps

1
Done

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ, εκτός από τη μισή κ.σ. καρύδας.

2
Done

Στον επεξεργαστή τροφίμων σας, λιώνετε τους χουρμάδες, τη μπανάνα και προσθέτετε όλα τα άλλα υγρά υλικά, χτυπάτε καλά να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν.

3
Done

Στο μείγμα των υγρών, ρίχνετε τα στεγνά και χτυπάτε ξανά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

4
Done

Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε τα κυβάκια μήλου με τη μισή κ.σ. ζάχαρη καρύδας και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα, ανακατεύετε με μία σπάτουλα.

5
Done

Ρίχνετε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 70-75 λεπτά ή στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Olive crackers
next
Νηστίσιμες κρέπες

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 0
Tina’s apple cake

Tina’s apple cake

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h 30 mins
  • Easy
  • 170-180

Ingredients

About 2 months ago, I hosted a cooking workshop in Athens, as a guest of a local Nutrition Club. A very friendly and beatiful place with kind people where you feel right at home! They host seminars about good nutrition and help people with their weightloss goals so they very well know and appreciate the value of good nutriotion for the health of the whole family.

We had exceptional guest, one of which was Tina! I sweet mommy of two, who is on the hunt for good recipes to try and help her family change their eating habits. She was so discreet, gentle and subtle, but really enjoyed the seminar as far as she said!

I always encourage you to try your own recipes, and create your own goodies! Just like I do in my own Recipe Makeover. So this time, Tina “made-over” one of my recipes! Based on the Banana Bread, she experimented a little and came up with her own version of an Apple Cake, absolutely delicious, moist and extremely healthy as always!

She let me share it with you, so here I present you Tina’s Apple Cake! Congrats Tina, you are incredible!

 



Ingredients

220gr wholemeal dinkel flour
40gr almond flour or 40gr more dinkel flour
2 tsp baking powder
1 tsp baking soda
1 pinch sea salt
2 1/2 tbsp coconut sugar 2 for the cake and 1/2 for the apple pieces
1/3 tsp vanilla bean powder
1/2 tsp cinnamon
1 tbsp stevia 1:4 or 4 more tbsp coconut sugar
10 soaked pitted dates
juice from 1 orange
40gr melted coconut oil
30gr almond butter
1 tbsp apple cider vinegar
1 ripe banana
1 diced apple
1/3 cup water

Steps

1
Done

Mix all dry ingredients in a bowl (besides the 1/2 tbsp coconut sugar)

2
Done

Use your food processor to blend the dates, the banana and the rest of the wet igredients.

3
Done

Add the dry mixture to the wet one and pulse till everything is incorporated.

4
Done

Put the diced apple in a bowl and mix it together with the 1/2 tbsp of coconut sugar. Add the cake dough to the apples and mix well using a spatula.

5
Done

Pour the mixture in your mould and bake in preheated oven at 170 degrees for 70-75 mins or at 180 degrees for 60 mins, or till the cake is ready (check using a toothpick or a knife if it comes out dry).



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Olive crackers
next
Νηστίσιμες κρέπες

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.