Ingredients
-
220γρ Αλεύρι Ντίνκελολικής άλεσης
-
40γρ αλεύρι αμυγδάλουή άλλα 40γρ ντίνκελ, αν δεν έχετε αλεύρι αμυγδάλου
-
2 κ.γ. baking powder
-
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 1/2 κ.σ. Ζάχαρη καρύδας2 για το κέικ και 1/2 για τα κομματάκια μήλου
-
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
1/2 κ.γ. κανέλα
-
1 κ.σ. στέβια 1:4ή άλλες 4 κ.σ. ζάχαρη καρύδας αν δεν έχετε στέβια
-
10 μουλιασμένους απύρηνους Χουρμάδες
-
χυμό από 1 πορτοκάλι
-
40γρ λιωμένο Λάδι καρύδας
-
30γρ αμυγδαλοβούτυρο
-
1 κ.γ. μηλόξυδο
-
1 μπανάνα ώριμη
-
1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
-
1/3 κούπα νερό
Πριν 2 μήνες περίπου, βρέθηκα στην Αθήνα για ένα ιδιαίτερο σχολείο υγιεινής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, καλεσμένη του Συλλόγου Υγιεινού Τρόπου Ζωής της Αγ. Παρασκευής. Ένας φιλικός, ζεστός χώρος, με υπέροχους ανθρώπους που γνωρίζουν τη σημασία της καλής ποιοτικής διατροφής και πόσο συμβάλλει στο να μπορεί να βελτιώσει κανείς τον τρόπο ζωής όλης της οικογένειάς του.
Είχαμε εκλεκτούς καλεσμένους… ανάμεσά στους οποίους ξεχώρισα την Τίνα! Μία γλυκύτατη μανούλα δύο παιδιών, που προσπαθεί να βρει γεύσεις για να μυήσει την οικογένεια στην υγιεινή διατροφή. Ήταν διακριτική, ευγενική και λιγομίλιτη, όμως ευχαριστήθηκε το μάθημα και τις γεύσεις από ότι μου είπε!
Πάντα, σας προτρέπω να κάνετε τις δικές σας δοκιμές και αλλαγές, όπως εγώ στο δικό μου Recipe Makeover. Αυτή τη φορά λοιπόν, η Τίνα έκανε makeover σε μία δική μου συνταγή! Βασισμένη στο Banana Bread, πειραματίστηκε και έβγαλε το δικό της Κέικ Μήλου! Μου το έστειλε, το δοκίμασα και είναι φανταστικό! Κρατάει λίγη υγρασία λόγω του φρέσκου μήλου που περιέχει και η υφή του είναι λαχταριστή!
Μου επέτρεψε να το μοιραστώ μαζί σας, έτσι σας παραθέτω τη συνταγή… Τίνα, μπράβο σου!!! Είσαι εκπληκτική!
Ingredients
220γρ Αλεύρι Ντίνκελ | |
40γρ αλεύρι αμυγδάλου | |
2 κ.γ. baking powder | |
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο | |
1 πρέζα αλάτι | |
2 1/2 κ.σ. Ζάχαρη καρύδας | |
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
1/2 κ.γ. κανέλα | |
1 κ.σ. στέβια 1:4 | |
10 μουλιασμένους απύρηνους Χουρμάδες | |
χυμό από 1 πορτοκάλι | |
40γρ λιωμένο Λάδι καρύδας | |
30γρ αμυγδαλοβούτυρο | |
1 κ.γ. μηλόξυδο | |
1 μπανάνα ώριμη | |
1 μήλο κομμένο σε κυβάκια | |
1/3 κούπα νερό |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ, εκτός από τη μισή κ.σ. καρύδας. |
2
Done
|
Στον επεξεργαστή τροφίμων σας, λιώνετε τους χουρμάδες, τη μπανάνα και προσθέτετε όλα τα άλλα υγρά υλικά, χτυπάτε καλά να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν. |
3
Done
|
Στο μείγμα των υγρών, ρίχνετε τα στεγνά και χτυπάτε ξανά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. |
4
Done
|
Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε τα κυβάκια μήλου με τη μισή κ.σ. ζάχαρη καρύδας και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα, ανακατεύετε με μία σπάτουλα. |
5
Done
|
Ρίχνετε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 70-75 λεπτά ή στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου. |