Ingredients
-
300γρ silken Τόφουθα το βρείτε σε κινέζικο μίνι μαρκετ!
-
150γρ κάσιους ωμά
-
2 κ.σ. γάλα αμυγδάλουμπορείτε και να το παραλείψετε, απλα θα γίνει λίγο πιο σφιχτό, αν δεν έχετε βάλτε νεράκι, εκτός αν σας αρέσει πιο πηχτή η κρέμα
-
2 κ.σ. αγάβη
-
1.5-2 κ.γ. αλάτιανάλογα με το πόσο αλμυρό σας αρέσει
-
4 κ.γ. χυμό λεμονιού
-
1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
-
1/2 μικρή σκελίδα σκόρδο
-
1 κ.γ. Διατροφική Μαγιά
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασοπροαιρετικά
Λατρεύω τα τυριά… δυστυχώς! Προσπαθώ να τρώω όσο γίνεται λιγότερο τυρί, γιατί έχουν πολλά λιπαρά κυρίως αλλά και γιατί προσπαθώ να αποφεύγω τα ζωικά προϊόντα όταν αυτό είναι δυνατό. Κάνοντας λοιπόν πολλές δοκιμές, κατέληξα σε μία πρώτη ωραία συνταγή με τόφου. Είναι κρεμώδες, γευστικό και μέχρι να πω σε κάποιον ότι δεν έχει τυρί ούτε που του περνάει από το μυαλό! Μπορεί να μπει αντί για μαγιονέζα σε σάντουιτς, για να είναι πιο υγιεινό και πλούσιο σε πρωτεΐνη. Ταιριάζει με κριτσίνια, nachos και κάθε είδους κρακεράκι ή bake rolls… κρατηθείτε, σε λίγο σας ετοιμάζω και συνταγή για σπιτικά και γευστικά, τέλεια φουρνισμένα bake rolls.
Προς το παρόν, ας δοκιμάσουμε το “τυρί” χωρίς τυρί!
Ingredients
300γρ silken Τόφου | |
150γρ κάσιους ωμά | |
2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου | |
2 κ.σ. αγάβη | |
1.5-2 κ.γ. αλάτι | |
4 κ.γ. χυμό λεμονιού | |
1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού | |
1/2 μικρή σκελίδα σκόρδο | |
1 κ.γ. Διατροφική Μαγιά | |
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο |
Steps
1
Done
|
Χτυπάτε πρώτα στο μούλτι καλά τα κάσιους με το τόφου. |
2
Done
|
Στη συνέχεια προσθέτετε διαδοχικά όλα τα άλλα υλικά χτυπώντας για να γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα. |
Extra Tips
- Μπορείτε να το σερβίρετε με γαρνιτούρα πράσινα ψιλοκομμένα μυρωδικά, οπως μαϊντανός, άνηθος, θυμάρι, κόλιανδρος, σέλινο ή ότι άλλο σας βρίσκεται!