0 0
Σιροπιαστά τρίγωνα με ρυζόκρεμα

Σιροπιαστά τρίγωνα με ρυζόκρεμα

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Oven
  • Vegetarian
  • 6 h
  • Serves 24 τριγωνάκια
  • Medium
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Ξεκίνησα να δοκιμάσω να φτιάξω τρίγωνα πανοράματος, δεν κατάφερα… ακόμα!!! Όμως, τυχαία ανακάλυψα μία υπέροχη κρέμα που λάτρεψα! Είναι μία κρέμα που μπορεί να μπει και στο γαλακτομπούρεκο αν δε θέλετε να είναι vegan, μιας και περιέχει κρόκο αυγού, ο οποίος όμως υποπτεύομαι μπορεί και να παραλειφθεί…

Επειδή μου αρέσουν πολύ όλα τα τραγανά πράγματα που μπορούμε να φτιάξουμε με τα φύλλα κρούστας, είπα να γεμίσω σε τρίγωνα και να τα σιροπιάσω και να δω τι θα βγει… περιττό να σας πω, έχω κολλήσει, τρώω κάθε μέρα 3,4,5,6… μέχρι 7 έχω φάει μετά το φαγητό!!! Ευτυχώς έχουν μόνο 70 θερμίδες το ένα…!

Το άρωμα και η υφή του ρυζάλευρου μου αρέσουν πάρα πολύ, και νομίζω ότι η κρέμα αυτή θα ήταν ωραία και σε ταρτάκια ή για γέμιση σου. Είναι ένα γλυκό που μπορείτε γρήγορα σχετικά να φτιάξετε για ένα τραπέζι, αν η κρέμα σας είναι έτοιμη από την προηγούμενη μέρα.

Αν μαλακώσουν, απλά τα βάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180-200 βαθμούς, και μέχρι να φτάσει τη θερμοκρασία θα στεγνώσουν ξανά και θα είναι ακόμα πιο τέλεια!!! Διατηρούνται 4-5 μέρες και εκτός ψυγείου, τόσο τα δοκίμασα, δεν κράτησαν παραπάνω, αν κάνετε τον πολλαπλασιασμό… χαχαχα!

(Visited 120 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
300γρ γάλα ΚΟΚΟ
90γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
1 κρόκος
15γρ ακατέργαστη ζάχαρη
50γρ βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
100γρ βιολογικό ρυζάλευρο
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
4 φύλλα κρούστας της επιλογής σας
40-50γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
70γρ 90γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης
50γρ νερό
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού - προαιρετικά

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να είναι κρύο όταν το χρειαστούμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι/μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο.

2
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Βάζετε το γάλα, την αγάβη και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.

3
Done

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κρόκο και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

4
Done

Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα του κρόκου ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Το αφήνουμε στην άκρη.

5
Done

Βάζουμε στο κατσαρολάκι το λάδι και το λιώνουμε.

6
Done

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ρυζιού για να φτιάξουμε το ρου μας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μία "μπάλα".

7
Done

Αφαιρούμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι και προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα το γάλα στο ρου.

8
Done

Μόλις ομογενοποιηθεί βάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ και την καλύπτουμε με μία μεμβράνη, τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει λίγο.

9
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ

Λιώνουμε το λάδι καρύδας, αν δεν είναι λιωμένο.

10
Done

Αλείφουμε ένα ένα φύλλο, το χωρίζουμε σε 6 λωρίδες και στη βάση κάθε λωρίδας βάζουμε 1 γεμάτο κ.γ. κρέμα.

11
Done

Τυλίγουμε τα τρίγωνα σιγά σιγά και τα λαδώνουμε στο τέλος από έξω. Τα τοποθετούμε στο ταψί μας.

12
Done

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα, για 35-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, να ροδίσουν καλά, για να κρατηθεί το φύλλο πιο τραγανό μετά το σιρόπιασμα.

13
Done

Μόλις βγουν τα τρίγωνα καυτά, τα σιροπιάζουμε ρίχνοντας 1 κ.γ. περίπου σιρόπι σε καθένα.

14
Done

Τα τοποθετούμε σε μία σχάρα πάνω από ένα δίσκο, να στραγγίσει το επιπλέον σιρόπι για να μη μαλακώσουν.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Nachos καρύδας (low-carb & keto)
next
Τσουρέκι «κλασικό» (vegan)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.