Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
-
300γρ γάλα ΚΟΚΟ
-
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
1 κρόκος
-
15γρ ακατέργαστη ζάχαρη
-
100γρ βιολογικό ρυζάλευρο
-
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
-
4 φύλλα κρούστας της επιλογής σας
-
40-50γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-
100γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης
-
50γρ νερό
-
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού - προαιρετικά
Ξεκίνησα να δοκιμάσω να φτιάξω τρίγωνα πανοράματος, δεν κατάφερα… ακόμα!!! Όμως, τυχαία ανακάλυψα μία υπέροχη κρέμα που λάτρεψα! Είναι μία κρέμα που μπορεί να μπει και στο γαλακτομπούρεκο αν δε θέλετε να είναι vegan, μιας και περιέχει κρόκο αυγού, ο οποίος όμως υποπτεύομαι μπορεί και να παραλειφθεί…
Επειδή μου αρέσουν πολύ όλα τα τραγανά πράγματα που μπορούμε να φτιάξουμε με τα φύλλα κρούστας, είπα να γεμίσω σε τρίγωνα και να τα σιροπιάσω και να δω τι θα βγει… περιττό να σας πω, έχω κολλήσει, τρώω κάθε μέρα 3,4,5,6… μέχρι 7 έχω φάει μετά το φαγητό!!! Ευτυχώς έχουν μόνο 70 θερμίδες το ένα…!
Το άρωμα και η υφή του ρυζάλευρου μου αρέσουν πάρα πολύ, και νομίζω ότι η κρέμα αυτή θα ήταν ωραία και σε ταρτάκια ή για γέμιση σου. Είναι ένα γλυκό που μπορείτε γρήγορα σχετικά να φτιάξετε για ένα τραπέζι, αν η κρέμα σας είναι έτοιμη από την προηγούμενη μέρα.
Αν μαλακώσουν, απλά τα βάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180-200 βαθμούς, και μέχρι να φτάσει τη θερμοκρασία θα στεγνώσουν ξανά και θα είναι ακόμα πιο τέλεια!!! Διατηρούνται 4-5 μέρες και εκτός ψυγείου, τόσο τα δοκίμασα, δεν κράτησαν παραπάνω, αν κάνετε τον πολλαπλασιασμό… χαχαχα!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ |
|
300γρ γάλα ΚΟΚΟ | |
90γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης | |
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
1 κρόκος | |
15γρ ακατέργαστη ζάχαρη | |
50γρ βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
100γρ βιολογικό ρυζάλευρο | |
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ |
|
4 φύλλα κρούστας της επιλογής σας | |
40-50γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ |
|
100γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης | |
50γρ νερό | |
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού - προαιρετικά |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΦτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να είναι κρύο όταν το χρειαστούμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι/μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο. |
2
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΒάζετε το γάλα, την αγάβη και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση. |
3
Done
|
Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κρόκο και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. |
4
Done
|
Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα του κρόκου ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Το αφήνουμε στην άκρη. |
5
Done
|
Βάζουμε στο κατσαρολάκι το λάδι και το λιώνουμε. |
6
Done
|
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ρυζιού για να φτιάξουμε το ρου μας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μία "μπάλα". |
7
Done
|
Αφαιρούμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι και προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα το γάλα στο ρου. |
8
Done
|
Μόλις ομογενοποιηθεί βάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ και την καλύπτουμε με μία μεμβράνη, τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει λίγο. |
9
Done
|
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝΛιώνουμε το λάδι καρύδας, αν δεν είναι λιωμένο. |
10
Done
|
|
11
Done
|
|
12
Done
|
|
13
Done
|
|
14
Done
|