Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ
-
6 φύλλα κρούστας χωρίς αυγό
-
30-40γρ λάδι καρύδας λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-
200γρ νερό
-
250γρ ακατέργαστη ζάχαρη
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
-
500ml γάλα καρύδας ΚΟΚΟ
-
125γρ ακατέργαστη ζάχαρη
-
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
2 κρόκοι (προαιρετικά) & 25γρ ακόμα ακατέργαστη ζάχαρη (αν δε χρησιμοποιήσετε κρόκους την προσθέτετε στο γάλα)
-
100γρ άοσμο λάδι καρύδας
-
140γρ λευκό αλεύρι ντίνκελ
Πριν αλλάξω τη διατροφή μου μερικά χρόνια πριν, τα τρίγωνα Πανοράματος ήταν από τα αγαπημένα μου γλυκά… και αφού άλλαξα δηλαδή, χαχαχα!!!!! Μόνο που δεν μπορούσα πλέον να τα τρώω…
Πειραματίστηκα λοιπόν πολύ και νομίζω ότι πλέον η συνταγή που φτιάχνω δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα “κανονικα”. Στη Θεσσαλονίκη ξέρετε είμαστε περήφανοι για τα τρίγωνά μας… και έχουμε πολλούς ειδικούς, χαχαχα! Έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση του Μίλτου και της Φώνης, που με δυσκολεύουν περισσότερο από όλους τους δοκιμαστές μου, σας παρουσιάζω τα τρίγωνά μου με υπερηφάνια!!!!!
Τραγανά, σιροπιασμένα, με βελούδινη γέμιση κρέμας ζαχαροπλαστικής…! Απλά τέλεια!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ |
|
6 φύλλα κρούστας χωρίς αυγό | |
30-40γρ λάδι καρύδας λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων | |
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ |
|
200γρ νερό | |
250γρ ακατέργαστη ζάχαρη | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ |
|
500ml γάλα καρύδας ΚΟΚΟ | |
125γρ ακατέργαστη ζάχαρη | |
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
2 κρόκοι (προαιρετικά) & 25γρ ακόμα ακατέργαστη ζάχαρη (αν δε χρησιμοποιήσετε κρόκους την προσθέτετε στο γάλα) | |
100γρ άοσμο λάδι καρύδας | |
140γρ λευκό αλεύρι ντίνκελ |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΞεκινήστε με το σιρόπι μιας και πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει. Εγώ συνήθως το κάνω από την προηγούμενη μέρα. Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να πάρει μία βράση. Αποσύρετε και βάλτε το σιρόπι σε ένα βάζο, τοποθετήστε το στο ψυγείο για να είναι κρύο όταν θα σιροπιάσετε τα τρίγωνα. |
2
Done
|
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ |
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα άλλα 4 φύλλα (άνα δύο). |
7
Done
|
Ψήνετε στους 160 βαθμούς με αέρα και αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο εξαρτάται από το φούρνο), ελέγξτε την πρώτη φορά νωρίτερα μην καούν. |
8
Done
|
Βγάζοντάς τα τα βουτάτε ΑΜΕΣΩΣ στο κρύο σιρόπι για 5-6 δευτερόλεπτα. Τα στραγγίζετε σε μία σχάρα για να φύγει το περίσσιο σιρόπι και να μη μαλακώσουν μετά. Διατηρούνται εντός ή εκτός ψυγείου. |
9
Done
|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣΒάλτε το γάλα και τα 125γρ ζάχαρη (ή 150 αν δε χρησιμοποιήσετε κρόκους) σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και μόλις πάρει μία βράση αποσύρετέ το από το μάτι. Αφήστε το λίγο να κρυώσει, μπορεί να είναι λίγο χλιαρό προς ζεστό όταν το ρίξετε στους κρόκους όχι όμως καυτό γιατί θα μαγειρευτούν αμέσως. |
10
Done
|
Εν τω μεταξύ χτυπήστε σε ένα μπωλ με ένα σύρμα τους κρόκους και τα 25γρ ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αν αφρατέψουν. |
11
Done
|
Μόλις το γάλα έρθει σε καλή θερμοκρασία, αρχίστε να το ρίχνετε σιγά σιγά στους κρόκους ανακατεύοντας ΣΥΝΕΧΩΣ με ένα σύρμα για να ενσωματωθούν. |
12
Done
|
Στη συνέχεια βάλτε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι, και αφού λιώσει προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να μην υπάρχουν σβολάκια, να είναι ομοιόμορφο το ρου. |
13
Done
|
Σε σχεδόν υψηλή φωτιά (πχ. εγώ βάζω το μάτι στο 7 ενώ φτάνει μέχρι το 9) και ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ρίχνετε λίγο λίγο από το γάλα. Ενδιάμεσα αν χρειάζεται να διαλύσετε σβόλους, τραβάτε το από το μάτι για να διευκολυνθείτε. Μόλις τελειώσει όλο το γάλα, ανακατέψτε για 1-2 λεπτά ακόμα για να σιγουρευτείτε ότι έχει σφίξει όσο χρειάζεται. |
14
Done
|
Βάλτε την κρέμα σε ένα μπωλ και σκεπάστε την με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. Βάλτε τη στο ψυγείο. |
15
Done
|
ΕΤΟΙΜΑ ΤΡΙΓΩΝΑΕμένα μου αρέσει να γεμίζω τα τρίγωνα την ώρα που τα σερβίρω, γιατί διαφορετικά μπορεί να μαλακώσει το φύλλο στο ψυγείο αν μείνει μέρες γεμισμένο (έτσι κάνουν άλλωστε και τα καταστήματα εδώ στη Θεσσαλονίκη). Έτσι, βάλτε την κρέμα σε ένα κορνέ ή μία σακούλα την οποία θα κόψετε σε μία γωνία της (για αυτοσχέδιο κορνέ και για να μην πλένετε άδικα) και κρατήστε τη στο ψυγείο μέχρι την ώρα του γεμίσματος! |