0 0
Τρίγωνα Πανοράματος

Τρίγωνα Πανοράματος

Syrupy triangles filled with pastry cream
Features:
  • Dairy Free
  • Egg Free
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Serves 24 μικρά τριγωνάκια
  • Medium

Ingredients

Πριν αλλάξω τη διατροφή μου μερικά χρόνια πριν, τα τρίγωνα Πανοράματος ήταν από τα αγαπημένα μου γλυκά… και αφού άλλαξα δηλαδή, χαχαχα!!!!! Μόνο που δεν μπορούσα πλέον να τα τρώω…

Πειραματίστηκα λοιπόν πολύ και νομίζω ότι πλέον η συνταγή που φτιάχνω δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα “κανονικα”. Στη Θεσσαλονίκη ξέρετε είμαστε περήφανοι για τα τρίγωνά μας… και έχουμε πολλούς ειδικούς, χαχαχα! Έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση του Μίλτου και της Φώνης, που με δυσκολεύουν περισσότερο από όλους τους δοκιμαστές μου, σας παρουσιάζω τα τρίγωνά μου με υπερηφάνια!!!!!

Τραγανά, σιροπιασμένα, με βελούδινη γέμιση κρέμας ζαχαροπλαστικής…! Απλά τέλεια!

(Visited 307 times, 2 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ
6 φύλλα κρούστας χωρίς αυγό
30-40γρ λάδι καρύδας λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200γρ νερό
250γρ ακατέργαστη ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
500ml γάλα καρύδας ΚΟΚΟ
125γρ ακατέργαστη ζάχαρη
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
2 κρόκοι (προαιρετικά) & 25γρ ακόμα ακατέργαστη ζάχαρη (αν δε χρησιμοποιήσετε κρόκους την προσθέτετε στο γάλα)
100γρ άοσμο λάδι καρύδας
140γρ λευκό αλεύρι ντίνκελ

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Ξεκινήστε με το σιρόπι μιας και πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει. Εγώ συνήθως το κάνω από την προηγούμενη μέρα. Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να πάρει μία βράση. Αποσύρετε και βάλτε το σιρόπι σε ένα βάζο, τοποθετήστε το στο ψυγείο για να είναι κρύο όταν θα σιροπιάσετε τα τρίγωνα.

2
Done

ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ

Λαδώνετε ένα φύλλο με λάδι καρύδας, και τοποθετείτε άλλο ένα από πάνω. Λαδώνετε ξανά. Τα χωρίζετε στα τέσσερα κατά μήκος.

3
Done

Αρχίζετε να το διπλώνετε σε τρίγωνο σχήμα μέχρι την άκρη του.

4
Done

Το λαδώνετε και από την κάτω μεριά και το κόβετε στη μέση.

5
Done

Βάλτε ένα κομματάκι χαρτί τσαλακωμένο για να μείνει ανοιχτό να ψηθεί σε αυτό το σχήμα.

6
Done

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα άλλα 4 φύλλα (άνα δύο).

7
Done

Ψήνετε στους 160 βαθμούς με αέρα και αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο εξαρτάται από το φούρνο), ελέγξτε την πρώτη φορά νωρίτερα μην καούν.

8
Done

Βγάζοντάς τα τα βουτάτε ΑΜΕΣΩΣ στο κρύο σιρόπι για 5-6 δευτερόλεπτα. Τα στραγγίζετε σε μία σχάρα για να φύγει το περίσσιο σιρόπι και να μη μαλακώσουν μετά. Διατηρούνται εντός ή εκτός ψυγείου.

9
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Βάλτε το γάλα και τα 125γρ ζάχαρη (ή 150 αν δε χρησιμοποιήσετε κρόκους) σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και μόλις πάρει μία βράση αποσύρετέ το από το μάτι. Αφήστε το λίγο να κρυώσει, μπορεί να είναι λίγο χλιαρό προς ζεστό όταν το ρίξετε στους κρόκους όχι όμως καυτό γιατί θα μαγειρευτούν αμέσως.

10
Done

Εν τω μεταξύ χτυπήστε σε ένα μπωλ με ένα σύρμα τους κρόκους και τα 25γρ ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αν αφρατέψουν.

11
Done

Μόλις το γάλα έρθει σε καλή θερμοκρασία, αρχίστε να το ρίχνετε σιγά σιγά στους κρόκους ανακατεύοντας ΣΥΝΕΧΩΣ με ένα σύρμα για να ενσωματωθούν.

12
Done

Στη συνέχεια βάλτε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι, και αφού λιώσει προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να μην υπάρχουν σβολάκια, να είναι ομοιόμορφο το ρου.

13
Done

Σε σχεδόν υψηλή φωτιά (πχ. εγώ βάζω το μάτι στο 7 ενώ φτάνει μέχρι το 9) και ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ρίχνετε λίγο λίγο από το γάλα. Ενδιάμεσα αν χρειάζεται να διαλύσετε σβόλους, τραβάτε το από το μάτι για να διευκολυνθείτε. Μόλις τελειώσει όλο το γάλα, ανακατέψτε για 1-2 λεπτά ακόμα για να σιγουρευτείτε ότι έχει σφίξει όσο χρειάζεται.

14
Done

Βάλτε την κρέμα σε ένα μπωλ και σκεπάστε την με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. Βάλτε τη στο ψυγείο.

15
Done

ΕΤΟΙΜΑ ΤΡΙΓΩΝΑ

Εμένα μου αρέσει να γεμίζω τα τρίγωνα την ώρα που τα σερβίρω, γιατί διαφορετικά μπορεί να μαλακώσει το φύλλο στο ψυγείο αν μείνει μέρες γεμισμένο (έτσι κάνουν άλλωστε και τα καταστήματα εδώ στη Θεσσαλονίκη). Έτσι, βάλτε την κρέμα σε ένα κορνέ ή μία σακούλα την οποία θα κόψετε σε μία γωνία της (για αυτοσχέδιο κορνέ και για να μην πλένετε άδικα) και κρατήστε τη στο ψυγείο μέχρι την ώρα του γεμίσματος!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μηλόπιτα
next
Σοκολατάκια με καραμελωμένα φουντούκια (και keto!)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.