0 0
Τούρτα ή κορμός με ταχίνι

Τούρτα ή κορμός με ταχίνι

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Multi
  • Protein Rich
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 10-12
  • Easy

Ξεκινώντας το ταξίδι μου στην υγεινή διατροφή, μαγειρική και ζαχαροπλαστική, δοκίμασα πολλές συνταγές και επισκέφθηκα πολλά μπλογκ ξένων “συναδέλφων”. Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές, είναι αυτή που σας παρουσιάζω σήμερα, στην οποία έκανα μικρές αλλαγές, λόγω του ότι η αρχική συνταγή είχε υλικά που δε βρίσκουμε εύκολα στην Ελλάδα, ή τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές, και είναι επίσης πολύ ακριβά.

Για να γίνει το γλυκό μας προσιτό και εύκολο λοιπόν, το τροποποίησα ελαφρώς και μπορώ να σας πω ότι η γεύση του βελτιώθηκε από το αρχικό!

Μία τούρτα ή ενας κορμός, από ταχίνι και λάδι καρύδας! Είναι πάρα πολύ νόστιμο, και διατηρείται στην ψύξη για όσο χρόνο θέλετε, μιας και κανένα εκ των υλικών του δεν αλλοιώνεται. Είτε σαν τούρτα, είτε σαν κορμός, το γλυκό αυτό μπορεί να αποτελέσει και πολύ ωραίο δώρο, ξεχωριστό, εντυπωσιακό και πρωτοτυπο!

Τα δύο βασικά του υλικά είναι το ταχίνι και το λάδι καρύδας, και τα δύο συγκαταλέγονται στον κατάλογο των superfoods και όχι άδικα. Επιγραμματικά σας αναφέρω για το καθένα:

ταχίνι: άριστη πηγή ωφέλιμων λιπαρών οξέων, μονοακόρεστων και πολυακόρεστων(ω3 και ω6), είναι αντιοξειδωτικό, προστατεύει τα αγγεία μας, ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

λάδι καρύδας: ευνοεί την ανάπτυξη του εγκεφάλου στα παιδιά και έχει αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, αυξάνει το μεταβολισμό έως και 120 θερμίδες την ημέρα (!) και άλλα πολλά, στην ουσία πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Φάτε, λοιπόν το γλυκό αυτό όχι απλά χωρίς τύψεις αλλά αντιθέτως μετά μανίας! 

Original recipe: www.talesofakitchen.com, thank you Chris!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 798 times, 1 visits today)


Steps

1
Done

Βάλτε τα κάσιους στο μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι, μην τα χτυπήσετε πάρα πολύ γιατί θα αρχίσουν να γίνονται βούτυρο.

2
Done

Σε ένα μπωλ ανακατέψτε τα κάσιους με το λάδι καρύδας και το ταχίνι.

3
Done

Στη συνέχεια βάλτε το σουσάμι στο μούλτι και χτυπήστε το μέχρι να γίνει και εκείνο σαν αλεύρι. Προσθέστε το και αυτό στο μείγμα, μαζί με την αγάβη.

4
Done

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διαλέξετε τη φόρμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, στρόγγυλη για τούρτα ή μακρόστενη για κορμό. Ρίξτε 285γρ από το μείγμα στον πάτο της φόρμας και τοποθετήστε την στο ψυγείο. Αφήστε το για 20 λεπτά περίπου, ή μέχρι να δείτε ότι στερεοποιήθηκε κάπως το πάνω μέρος, έτσι ώστε ρίχνοντας την επόμενη στρώση να μην ανακατευτεί.

5
Done

Χωρίστε το υπόλοιπο μείγμα στα δύο, ρίχνοντας άλλα 285γρ σε ένα άλλο μπωλ. Τώρα έχετε δύο μπωλ με ίση ποσότητα μείγματος.

6
Done

Βάλτε τους χουρμάδες στο μούλτι και χτυπήστε τους μέχρι να λιώσουν. Προσθέστε τους στο ένα μείγμα και ανακατέψτε καλά. Μόλις το μείγμα στη φόρμα στο ψυγείο έχει στερεοποιηθεί στο πάνω μέρος, ρίξτε το μείγμα αυτό από πάνω και ξαναβάλτε τη φόρμα στο ψυγείο.

7
Done

Στην τελευταία δόση που έμεινε προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε πολύ καλά. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε σίτα για να μη μείνουν κομματάκια κακάου εδώ κι εκεί. Μόλις το μείγμα στη φόρμα στο ψυγείο είναι στερεό στο πάνω μέρος, ρίξτε το μείγμα αυτό από πάνω και επιστρέψτε το στο ψυγείο, μέχρι να σκληρύνει εντελώς. Σερβίρεται κρύο.

8
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Αν θέλετε να στολίσετε τον κορμό ή την τούρτα σας με λίγη σοκολάτα, ανακατέψτε τα υλικά του γαρνιρίσματος σε ένα μπωλ και ρίξτε το μείγμα πάνω από την τούρτα ή τον κορμό σας όταν αυτός είναι εντελώς έτοιμος. Διατηρήστε το γλυκό στο ψυγείο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς γλουτένη
next
Μακαρόνια με λευκή σάλτσα από κουνουπίδι και σπανάκι

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.