Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ
-
3,5 κυβάκια νωπή μαγιά
-
το μικρό σακουλάκι του mix
-
200ml χλιαρό νερό
-
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
-
ένα πακέτο GojiMix για τσουρέκι
-
240γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
-
320ml χυμό πορτοκάλι
-
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ
-
1 κ.σ. βιολογικό σιρόπι αγάβης
-
λίγο νερό
-
λίγο σουσάμι
Το τσουρέκι είναι νομίζω η συνταγή που με έχει παιδέψει περισσότερο από όλες! Τα παιδιά τρελαίνονται και όπως καταλαβαίνετε το ζητάνε, έτσι έπρεπε να βρω μία συνταγή που να είναι Goji Mary friendly (που λέει και η αγαπημένη μου ξαδέρφη και νονά της Goji Mary!).
Έτσι μετά από δοκιμές κατέληξα στην πρώτη συνταγή για τσουρέκι που σας έχω ήδη παρουσιάσει και τρώμε στο σπίτι. Όμως, επειδή κάθε μέλι έχει το άρωμά του και ανάλογα με αυτό αλλάζει και λίγο η γεύση του τσουρεκιού και η νωπή μαγιά δεν είναι από τα αγαπημένα μου υλικά γιατί χαλάει εύκολα, ήθελα να την τροποποιήσω ώστε να μπορώ ανά πάσα στιγμή να το φτιάξω και να είναι ακόμα πιο εύκολο.
Ήθελα επίσης να δω αν με λευκό αλεύρι ντίνκελ (αντί για το ολικής) φουσκώνει περισσότερο, μπορώ να πω ότι η διαφορά είναι ελάχιστη έως καθόλου, αλλά με αφορμή αυτό εισέπραξα τα σχόλια ότι είναι το τελειότερο τσουρέκι που έφτιαξα ποτέ! Έτσι προτιμάμε στο συγκεκριμένο γλυκό το λευκό ντίνκελ.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ |
|
3,5 κυβάκια νωπή μαγιά | |
το μικρό σακουλάκι του mix | |
200ml χλιαρό νερό | |
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ |
|
ένα πακέτο GojiMix για τσουρέκι | |
240γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
320ml χυμό πορτοκάλι | |
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ |
|
1 κ.σ. βιολογικό σιρόπι αγάβης | |
λίγο νερό | |
λίγο σουσάμι |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑΒάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακατέψτε με το σύρμα. Βάλτε το στο φούρνο στους 40-50 βαθμούς για μισή ώρα. |
2
Done
|
Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά στο μπωλ του μίξερ. |
3
Done
|
Προσθέστε τα υγρά υλικά και ζυμώστε με το "φτερό" μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Πρέπει να είναι ελαστική χωρίς να κολλάει στα χέρια. |
4
Done
|
Ξαναβάλτε τη ζύμη σε ένα μπωλ στο φούρνο στους 40-50 βαθμούς για 1.5 ώρα, καλυμμένο με μία πετσέτα για να κρατηθεί η υγρασία της ζύμης μέσα. |
5
Done
|
Βγάζετε τη ζύμη και τη χωρίζετε σε τρία ίσα μέρη. |
6
Done
|
Πλέξτε τα 3 τσουρέκια και βάλτε τα σε φόρμες με αντικολλητικό χαρτί (για να μπορείτε να τα ξεφορμάρετε αμέσως) ώστε να τα βοηθήσετε να φουσκώσουν προς τα επάνω και να μην απλώσουν το πλάι. |
7
Done
|
Αλείψτε από πάνω το σιρόπι αγάβης με το νερό και ρίξτε λίγο σουσάμι ή φιλέ. |
8
Done
|
Βάλτε τα τσουρέκια στο φούρνο στους 40-50 βαθμούς και πάλι για 30 λεπτά. |
9
Done
|
Γυρίστε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις και αέρα και ψήστε τα για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μέχρι να ροδίσουν από πάνω και να πάρουν το χαρακτηριστικό τους χρώμα. Αν σας αρέσει να είναι ελάχιστα πιο μαλακό στο κέντρο, ψήστε στους 170 (με αντιστάσεις και αέρα) για τα πρώτα 20 λεπτά και μετά στους 160 για άλλα 10-12 λεπτά. |
10
Done
|