• Home
  • Γλυκά
  • Τσουρέκι “κλασικό” αλλά… Vegan!!!
0 0
Τσουρέκι “κλασικό” αλλά… Vegan!!!

Τσουρέκι “κλασικό” αλλά… Vegan!!!

Vegan tsoureki bread
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 4 h
  • Serves 3 μεγάλα τσουρέκια
  • Medium
  • 160 με αέρα

Ingredients

Το τσουρέκι είναι νομίζω η συνταγή που με έχει παιδέψει περισσότερο από όλες! Τα παιδιά τρελαίνονται και όπως καταλαβαίνετε το ζητάνε, έτσι έπρεπε να βρω μία συνταγή που να είναι Goji Mary friendly (που λέει και η αγαπημένη μου ξαδέρφη και νονά της Goji Mary!).

Έτσι μετά από δοκιμές κατέληξα στην πρώτη συνταγή για τσουρέκι που σας έχω ήδη παρουσιάσει και τρώμε στο σπίτι. Όμως, επειδή κάθε μέλι έχει το άρωμά του και ανάλογα με αυτό αλλάζει και λίγο η γεύση του τσουρεκιού και η νωπή μαγιά δεν είναι από τα αγαπημένα μου υλικά γιατί χαλάει εύκολα, ήθελα να την τροποποιήσω ώστε να μπορώ ανά πάσα στιγμή να το φτιάξω και να είναι ακόμα πιο εύκολο.

Ήθελα επίσης να δω αν με λευκό αλεύρι ντίνκελ (αντί για το ολικής) φουσκώνει περισσότερο, μπορώ να πω ότι η διαφορά είναι ελάχιστη έως καθόλου, αλλά με αφορμή αυτό εισέπραξα τα σχόλια ότι είναι το τελειότερο τσουρέκι που έφτιαξα ποτέ! Έτσι προτιμάμε στο συγκεκριμένο γλυκό το λευκό ντίνκελ.

 

(Visited 1.364 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ
3,5 κυβάκια νωπή μαγιά
το μικρό σακουλάκι του mix
200ml χλιαρό νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ένα πακέτο GojiMix για τσουρέκι
240γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
320ml χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ
1 κ.σ. βιολογικό σιρόπι αγάβης
λίγο νερό
λίγο σουσάμι

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακατέψτε με το σύρμα. Βάλτε το στο φούρνο στους 40-50 βαθμούς για μισή ώρα.

2
Done

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά στο μπωλ του μίξερ.

3
Done

Προσθέστε τα υγρά υλικά και ζυμώστε με το "φτερό" μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Πρέπει να είναι ελαστική χωρίς να κολλάει στα χέρια.

4
Done

Ξαναβάλτε τη ζύμη σε ένα μπωλ στο φούρνο στους 40-50 βαθμούς για 1.5 ώρα, καλυμμένο με μία πετσέτα για να κρατηθεί η υγρασία της ζύμης μέσα.

5
Done

Βγάζετε τη ζύμη και τη χωρίζετε σε τρία ίσα μέρη.

6
Done

Πλέξτε τα 3 τσουρέκια και βάλτε τα σε φόρμες με αντικολλητικό χαρτί (για να μπορείτε να τα ξεφορμάρετε αμέσως) ώστε να τα βοηθήσετε να φουσκώσουν προς τα επάνω και να μην απλώσουν το πλάι.

7
Done

Αλείψτε από πάνω το σιρόπι αγάβης με το νερό και ρίξτε λίγο σουσάμι ή φιλέ.

8
Done

Βάλτε τα τσουρέκια στο φούρνο στους 40-50 βαθμούς και πάλι για 30 λεπτά.

9
Done

Γυρίστε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις και αέρα και ψήστε τα για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μέχρι να ροδίσουν από πάνω και να πάρουν το χαρακτηριστικό τους χρώμα. Αν σας αρέσει να είναι ελάχιστα πιο μαλακό στο κέντρο, ψήστε στους 170 (με αντιστάσεις και αέρα) για τα πρώτα 20 λεπτά και μετά στους 160 για άλλα 10-12 λεπτά.

10
Done

Βγάλτε τα τσουρέκια και ξεφορμάρετε αμέσως, αφήστε τα έξω πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σιροπιαστά τρίγωνα με ρυζόκρεμα
next
Μακαρόνια με κιμά σόγιας

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.