Ingredients
-
600γρ αμυγδαλόγαλαή γάλα σόγιας ή ρυζιού
-
1 1/2 κ.σ. Κακάο
-
1 κ.γ. Κουρκουμάς
-
1/4 κ.γ. κανέλα
-
2 κ.σ. κορν φλάουερ (περίπου 25γρ)
-
160γρ Σιρόπι αγαύης
Ναι όλες οι μαμάδες ξέρουμε να φτιάχνουμε μία κρέμα σοκολάτας, δεν ανακάλυψα τον τροχό! Όμως, όπως πάντα, έχω κάνει κάποιες τροποποιήσεις για να γίνει η κρέμα των παιδιών (και των μεγάλων, χιχι!) πιο θρεπτική. Την τρώνε που την τρώνε, ας φάνε λίγες κρυμμένες βιταμίνες παραπάνω!
Πρώτα από όλα, αντικαθιστούμε το γάλα αγελάδας (που δε μας δίνει ασβέστιο, μεγάλη κουβέντα…) με αμυγδαλόγαλα, φρέσκο που φτιάχνετε στο σπίτι ή έτοιμο που θα αγοράσετε από τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή μεγάλα σούπερ μάρκετ, που είναι πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες που το σώμα μας πραγματικά απορροφά. Προτιμήστε κάποιο χωρίς ζάχαρη, μιας και σε κάποια προσθέτουν. Επίσης, προτιμήστε κάποιο που να είναι φτιαγμένο από ωμά και όχι ψημένα αμύγδαλα, καθώς εκείνο θα έχει μία ιδιαίτερη γεύση που μπορεί να φανεί ξένη στα παιδιά. Αντ’ αυτού, μπορείτε επίσης να βάλετε γάλα σόγιας ή ρυζιού.
Αντί για ζάχαρη, θα βάλουμε την υπέροχη, αγαπημένη μου αγάβη και εκτός από το κακάο (φουλ αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό και για τις μαμάδες) θα προσθέσουμε στην κρέμα μας τον εξαιρετικά αντιοξειδωτικό και αντικαρκινικό κουρκουμά και την αρωματική μας κανέλα! Ένας υπόγειος τρόπος να φάνε τα παιδιά κουρκουμά, γιατί λόγω της ιδιαίτερης ανατολίτικης γεύσης του πολλά παιδάκια δεν τον θέλουν (καθώς δεν έχουν μάθει να τον τρώνε είναι ξένη γεύση). Μέσα στην κρέμα δε θα καταλάβουν καθόλου τον κουρκουμά, όμως θα τον φάνε και θα απολαύσουν τα οφέλη του.
Ο μεγάλος μου γιος, που είναι και ο πιο δύσκολος του σπιτού, ήρθε και μου είπε “ωραία η κρέμα αλλά πολύ χορταστική! δεν μπόρεσα να τη φάω όλη!”, καταλαβαίνετε πόσο θρεπτική είναι!
Ingredients
600γρ αμυγδαλόγαλα | |
1 1/2 κ.σ. Κακάο | |
1 κ.γ. Κουρκουμάς | |
1/4 κ.γ. κανέλα | |
2 κ.σ. κορν φλάουερ (περίπου 25γρ) | |
160γρ Σιρόπι αγαύης |
Steps
1
Done
|
Βάλτε τα 500γρ γάλα με το κακάο, τον κουρκουμά και την κανέλα στο μούλτι και χτυπήστε τα για να μην παιδευτείτε στο ανακάτεμα. |
2
Done
|
Ρίξτε το περιεχόμενο του μούλτι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε την αγάβη. Ανακατέψτε καλά και περιμένετε μέχρι να πάρει μία βράση. Εν τω μεταξύ ανακατεύετε για να μην "κάτσει" η αγάβη στον πάτο και καεί. |
3
Done
|
Σε ένα μπωλ ρίξτε τα υπόλοιπα 100γρ γάλα και το κορν φλάουερ και ανακατέψτε το καλά. |
4
Done
|
Μόλις το γάλα στο κατσαρολάκι αρχίσει να βράζει, ρίξτε το κρύο γάλα με το κορν φλάουερ και αναατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να σφίξει. |
5
Done
|
Μοιράστε σε 3-4 μπωλ ανάλογα με το μέγεθός τους. |