0 0
Κρέμα σοκολάτας με κουρκουμά και κανέλα

Κρέμα σοκολάτας με κουρκουμά και κανέλα

Νηστίσιμη και χωρίς ζάχαρη
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 10 mins
  • Serves 3-4
  • Easy

Ingredients

Ναι όλες οι μαμάδες ξέρουμε να φτιάχνουμε μία κρέμα σοκολάτας, δεν ανακάλυψα τον τροχό! Όμως, όπως πάντα, έχω κάνει κάποιες τροποποιήσεις για να γίνει η κρέμα των παιδιών (και των μεγάλων, χιχι!) πιο θρεπτική. Την τρώνε που την τρώνε, ας φάνε λίγες κρυμμένες βιταμίνες παραπάνω!

Πρώτα από όλα, αντικαθιστούμε το γάλα αγελάδας (που δε μας δίνει ασβέστιο, μεγάλη κουβέντα…) με αμυγδαλόγαλα, φρέσκο που φτιάχνετε στο σπίτι ή έτοιμο που θα αγοράσετε από τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή μεγάλα σούπερ μάρκετ, που είναι πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες που το σώμα μας πραγματικά απορροφά. Προτιμήστε κάποιο χωρίς ζάχαρη, μιας και σε κάποια προσθέτουν. Επίσης, προτιμήστε κάποιο που να είναι φτιαγμένο από ωμά και όχι ψημένα αμύγδαλα, καθώς εκείνο θα έχει μία ιδιαίτερη γεύση που μπορεί να φανεί ξένη στα παιδιά. Αντ’ αυτού, μπορείτε επίσης να βάλετε γάλα σόγιας ή ρυζιού.

Αντί για ζάχαρη, θα βάλουμε την υπέροχη, αγαπημένη μου αγάβη και εκτός από το κακάο (φουλ αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό και για τις μαμάδες) θα προσθέσουμε στην κρέμα μας τον εξαιρετικά αντιοξειδωτικό και αντικαρκινικό κουρκουμά και την αρωματική μας κανέλα! Ένας υπόγειος τρόπος να φάνε τα παιδιά κουρκουμά, γιατί λόγω της ιδιαίτερης ανατολίτικης γεύσης του πολλά παιδάκια δεν τον θέλουν (καθώς δεν έχουν μάθει να τον τρώνε είναι ξένη γεύση). Μέσα στην κρέμα δε θα καταλάβουν καθόλου τον κουρκουμά, όμως θα τον φάνε και θα απολαύσουν τα οφέλη του.

Ο μεγάλος μου γιος, που είναι και ο πιο δύσκολος του σπιτού, ήρθε και μου είπε “ωραία η κρέμα αλλά πολύ χορταστική! δεν μπόρεσα να τη φάω όλη!”, καταλαβαίνετε πόσο θρεπτική είναι!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 829 times, 1 visits today)


Ingredients

600γρ αμυγδαλόγαλα ή γάλα σόγιας ή ρυζιού
1 1/2 κ.σ. Κακάο
1 κ.γ. Κουρκουμάς
1/4 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. κορν φλάουερ (περίπου 25γρ)
160γρ Σιρόπι αγαύης

Steps

1
Done

Βάλτε τα 500γρ γάλα με το κακάο, τον κουρκουμά και την κανέλα στο μούλτι και χτυπήστε τα για να μην παιδευτείτε στο ανακάτεμα.

2
Done

Ρίξτε το περιεχόμενο του μούλτι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε την αγάβη. Ανακατέψτε καλά και περιμένετε μέχρι να πάρει μία βράση. Εν τω μεταξύ ανακατεύετε για να μην "κάτσει" η αγάβη στον πάτο και καεί.

3
Done

Σε ένα μπωλ ρίξτε τα υπόλοιπα 100γρ γάλα και το κορν φλάουερ και ανακατέψτε το καλά.

4
Done

Μόλις το γάλα στο κατσαρολάκι αρχίσει να βράζει, ρίξτε το κρύο γάλα με το κορν φλάουερ και αναατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να σφίξει.

5
Done

Μοιράστε σε 3-4 μπωλ ανάλογα με το μέγεθός τους.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Χειμωνιάτικο τουρλού φούρνου με μουστάρδα και μέλι
next
Μακαρόνια με κιμά… χωρίς μακαρόνια και χωρίς κιμά!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.