0 0
Τσάι με κουρκουμά και τζίντζερ

Τσάι με κουρκουμά και τζίντζερ

Turmeric and ginger tea
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Easy

Ingredients

Λατρεύω σχεδόν κάθε είδους τσάι! Ζεστό ή κρύο, χειμώνα ή καλοκαίρι θα με δείτε όλη μέρα με ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι τσάι στο χέρι. Κυρίως χρησιμοποιώ το πράσινο τσάι, σε συνδυασμό με μαύρο, ιβίσκο, μολόχα, κάρδαμο που έχω έτοιμο σε στιγμιαίο ρόφημα, όταν όμως θέλω να αλλάξω γεύση δοκιμάζω διάφορα. Πέρυσι καθώς μία αγαπημένη μου φίλη, η κυρία Έλενα μου έδωσε αποξηραμένες ρίζες κουρκουμά και τζίντζερ που είχε φέρει από την Τουρκία, αναρωτιόμουν πώς να τις χρησιμοποιήσω. Σκέφτηκα λοιπόν να τις κάνω τσάι, όμως επειδή ως ρίζα θα ήθελαν πολύ ώρα για να βγάλουν τα πολύτιμα οφέλη τους, είπα να δοκιμάσω να τις αφήσω στο νερό όλη νύχτα για να δω τι θα γίνει.

Έβαλα σε μία κανάτα τις ρίζες κουρκουμά και τζίντζερ, λίγο κανελα, γαρύφαλο και τις άφησα στο νερό όλη τη νύχτα. Το πρωί απόλαυσα ένα απο τα ωραιότερα ροφήματα βοτάνω που είχα πιει ποτέ, και έκτοτε το κάνω συνέχεια! Πίνεται ευχάριστα και ζεστό και κρύο, αν χρησιμοποιήσετε δε και φρέσκο τζίντζερ όπως προτιμώ εγώ, θα έχει και μία υποψία καυτερού που ειδικά το χειμώνα είναι πολύ ευχάριστο καθώς μας ζεσταίνει. Μην ξεχνάτε ότι οτιδήποτε καυτερό αυξάνει και τις καύσει μας, οπότε δοκιμάστε το και πείτε μου τη γνώμη σας! Δε χρειάζεται δε καθόλου γλυκαντικό, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον, γιατί το γαρύφαλλο το γλυκαίνει αρκετά και με φυσικότατο τρόπο. Αν δε σας φτάνει η γλύκα, αυξήστε το γαρύφαλλο την επόμενη φορά.

Αυτό που κάνω εγώ, για να μη χάνω χρόνο, καθώς είναι περιορισμένος (!), είναι να αφήνω ολη νύχτα σε 1 λίτρο νερό τις δοσολογίες των μπαχαρικών που σας γράφω στη συνταγή και το πρωί το αραιώνω με καυτό νερό, έτσι και ζεστό είναι όσο θέλω, για να μην καίγομαι και έτοιμο σε λίγα δευτερόλεπτα, όσα δηλαδή χρειάζεται ο βραστήρας για να ζεστάνει το νερό!

Εύκολο, γρήγορο, θρεπτικό, αντιοξειδωτικό, αντιγηραντικό, νόστιμο… τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα τσάι?!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 3,937 times, 1 visits today)


Ingredients

4-5 αποξηραμένες ρίζες Κουρκουμάς
3-4 φέτες φρέσκο Τζίντζερ ή πάλι 4-5 αποξηραμένες ρίζες
2 ξυλάκια κανέλας
2 γαρύφαλλα
1 λίτρο φιλτραρισμένο νερό

Steps

1
Done

Βάζετε τα υλικά σε μία κανάτα και τα αφήνετε όλη νύχτα.

2
Done

Ανακατεύετε πριν σερβίρετε και αραιώνετε με όσο νερό βραστό θέλετε στην κούπα σας. Αν δεν ανακατεύετε πριν από κάθε σερβίρισμα, κάτω κάτω θα μείνει όλη η γλύκα από το γαρύφαλλο και στο τελευταίο ποτήρι θα είναι πολύ έντονη η γεύση του.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μακαρόνια με σάλτσα… στιγμής!
next
Μπομπότα με τόφου

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.