Ingredients
-
4-5 αποξηραμένες ρίζες Κουρκουμάς
-
3-4 φέτες φρέσκο Τζίντζερή πάλι 4-5 αποξηραμένες ρίζες
-
2 ξυλάκια κανέλας
-
2 γαρύφαλλα
-
1 λίτρο φιλτραρισμένο νερό
Λατρεύω σχεδόν κάθε είδους τσάι! Ζεστό ή κρύο, χειμώνα ή καλοκαίρι θα με δείτε όλη μέρα με ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι τσάι στο χέρι. Κυρίως χρησιμοποιώ το πράσινο τσάι, σε συνδυασμό με μαύρο, ιβίσκο, μολόχα, κάρδαμο που έχω έτοιμο σε στιγμιαίο ρόφημα, όταν όμως θέλω να αλλάξω γεύση δοκιμάζω διάφορα. Πέρυσι καθώς μία αγαπημένη μου φίλη, η κυρία Έλενα μου έδωσε αποξηραμένες ρίζες κουρκουμά και τζίντζερ που είχε φέρει από την Τουρκία, αναρωτιόμουν πώς να τις χρησιμοποιήσω. Σκέφτηκα λοιπόν να τις κάνω τσάι, όμως επειδή ως ρίζα θα ήθελαν πολύ ώρα για να βγάλουν τα πολύτιμα οφέλη τους, είπα να δοκιμάσω να τις αφήσω στο νερό όλη νύχτα για να δω τι θα γίνει.
Έβαλα σε μία κανάτα τις ρίζες κουρκουμά και τζίντζερ, λίγο κανελα, γαρύφαλο και τις άφησα στο νερό όλη τη νύχτα. Το πρωί απόλαυσα ένα απο τα ωραιότερα ροφήματα βοτάνω που είχα πιει ποτέ, και έκτοτε το κάνω συνέχεια! Πίνεται ευχάριστα και ζεστό και κρύο, αν χρησιμοποιήσετε δε και φρέσκο τζίντζερ όπως προτιμώ εγώ, θα έχει και μία υποψία καυτερού που ειδικά το χειμώνα είναι πολύ ευχάριστο καθώς μας ζεσταίνει. Μην ξεχνάτε ότι οτιδήποτε καυτερό αυξάνει και τις καύσει μας, οπότε δοκιμάστε το και πείτε μου τη γνώμη σας! Δε χρειάζεται δε καθόλου γλυκαντικό, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον, γιατί το γαρύφαλλο το γλυκαίνει αρκετά και με φυσικότατο τρόπο. Αν δε σας φτάνει η γλύκα, αυξήστε το γαρύφαλλο την επόμενη φορά.
Αυτό που κάνω εγώ, για να μη χάνω χρόνο, καθώς είναι περιορισμένος (!), είναι να αφήνω ολη νύχτα σε 1 λίτρο νερό τις δοσολογίες των μπαχαρικών που σας γράφω στη συνταγή και το πρωί το αραιώνω με καυτό νερό, έτσι και ζεστό είναι όσο θέλω, για να μην καίγομαι και έτοιμο σε λίγα δευτερόλεπτα, όσα δηλαδή χρειάζεται ο βραστήρας για να ζεστάνει το νερό!
Εύκολο, γρήγορο, θρεπτικό, αντιοξειδωτικό, αντιγηραντικό, νόστιμο… τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα τσάι?!!!
Ingredients
4-5 αποξηραμένες ρίζες Κουρκουμάς | |
3-4 φέτες φρέσκο Τζίντζερ | |
2 ξυλάκια κανέλας | |
2 γαρύφαλλα | |
1 λίτρο φιλτραρισμένο νερό |
Steps
1
Done
|
Βάζετε τα υλικά σε μία κανάτα και τα αφήνετε όλη νύχτα. |
2
Done
|
Ανακατεύετε πριν σερβίρετε και αραιώνετε με όσο νερό βραστό θέλετε στην κούπα σας. Αν δεν ανακατεύετε πριν από κάθε σερβίρισμα, κάτω κάτω θα μείνει όλη η γλύκα από το γαρύφαλλο και στο τελευταίο ποτήρι θα είναι πολύ έντονη η γεύση του. |
2 Comments Hide Comments
Υπέροχο υγιεινό εύγευστο !!!!!!
Τώρα που έρχονται και τα φετινά κρύα είναι ότι πρέπει!