0 0
Mπισκότα βανίλιας με σταφίδες

Mπισκότα βανίλιας με σταφίδες

Sugarfree vanilla raisin cookies
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 40-50 mins
  • Serves 1/2 κιλό μπισκότα
  • Easy
  • 180

Ingredients

Πολλοί έχετε αγαπήσει τα Μπισκότα Κανέλας, και μου ζητάτε συχνά να σας τα φτιάχνω. Πρόσφατα η Άννα, μία φίλη είχε μία ακόμα έμπνευση… Μπισκότα βανίλιας με σταφίδες! Μου λέει, “θα μου βγάλεις μία συνταγή εμένα που δεν μπορώ να τρώω την κανέλα;”, και φυσικά απάντησα “μετά χαράς!”.

Δοκίμασα λοιπόν, βασισμένη στη συνταγή της κανέλας, υλικά και δοσολογίες και να τα μπισκότα βανίλιας με τις υπέροχες σταφίδες, που είναι εξαιρετικό φρούτο και ευτυχώς την Ελλάδα έχουμε δικιές μας εξαιρετικές ποικιλίες. Μπορείτε να αυξομειώσετε τις ποσότητες ζάχαρης και σταφίδας ανάλογα με το γούστο σας, αυτή η αναλογία νομίζω είναι η πιο ισορροπημένη.

Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο, για μήνες μιας και είναι χωρίς αυγά, γάλα ή άλλα υλικά που να αλοιώνονται.

(Visited 996 times, 1 visits today)


Ingredients

400γρ αλεύρι ζέας
100γρ ζάχαρη καρύδας
1 κ.γ. baking powder
3/4 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
55γρ σταφίδες
115γρ ελαιόλαδο
115γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας

Steps

1
Done

Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Προσθέστε το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη βανίλια και ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι σούπας ή αν έχετε μίξερ χειρός, μπορείτε να το ζυμώσετε και με τα χέρια, (χρησιμοποιήστε για μεγαλύτερη ευκολία και καλύτερη υγιεινή γάντρια νιτριλίου).

3
Done

Ανοίξτε τη ζύμη σα φύλλο σε πάχος 3 χιλιοστά περίπου, θα βοηθήσει αν μεταξύ της ζύμης και του πλάστη βάλετε αντικολλητικό χαρτί ώστε να μην κολλάει και να απλωθεί πιο εύκολα. Η ζέα δεν ανοίγει όπως τα άλλα αλεύρια, και με τα χέρια ή σκέτο τον πλάστη ίσως σας δυσκολέψει.

4
Done

Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σας και κόψτε με κουπάτ της αρεσκείας σας τα σχήματα που θέλετε.

5
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και το πάχος των μπισκότων σας. Κρυώστε τα σε μία σχάρα. Θα σκληρύνουν λίγο περισσότερο όταν κρυώσουν.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Vegan “παρμεζάνα”
next
Γκοφρέτες σοκολάτας ή τραγανή γκρανόλα!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.