Ingredients
-
400γρ αλεύρι ζέας
-
100γρ ζάχαρη καρύδας
-
1 κ.γ. baking powder
-
3/4 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
-
55γρ σταφίδες
-
115γρ ελαιόλαδο
-
115γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι
-
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας
Πολλοί έχετε αγαπήσει τα Μπισκότα Κανέλας, και μου ζητάτε συχνά να σας τα φτιάχνω. Πρόσφατα η Άννα, μία φίλη είχε μία ακόμα έμπνευση… Μπισκότα βανίλιας με σταφίδες! Μου λέει, “θα μου βγάλεις μία συνταγή εμένα που δεν μπορώ να τρώω την κανέλα;”, και φυσικά απάντησα “μετά χαράς!”.
Δοκίμασα λοιπόν, βασισμένη στη συνταγή της κανέλας, υλικά και δοσολογίες και να τα μπισκότα βανίλιας με τις υπέροχες σταφίδες, που είναι εξαιρετικό φρούτο και ευτυχώς την Ελλάδα έχουμε δικιές μας εξαιρετικές ποικιλίες. Μπορείτε να αυξομειώσετε τις ποσότητες ζάχαρης και σταφίδας ανάλογα με το γούστο σας, αυτή η αναλογία νομίζω είναι η πιο ισορροπημένη.
Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο, για μήνες μιας και είναι χωρίς αυγά, γάλα ή άλλα υλικά που να αλοιώνονται.
Ingredients
400γρ αλεύρι ζέας | |
100γρ ζάχαρη καρύδας | |
1 κ.γ. baking powder | |
3/4 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο | |
55γρ σταφίδες | |
115γρ ελαιόλαδο | |
115γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι | |
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας |
Steps
1
Done
|
Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Προσθέστε το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη βανίλια και ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι σούπας ή αν έχετε μίξερ χειρός, μπορείτε να το ζυμώσετε και με τα χέρια, (χρησιμοποιήστε για μεγαλύτερη ευκολία και καλύτερη υγιεινή γάντρια νιτριλίου). |
3
Done
|
Ανοίξτε τη ζύμη σα φύλλο σε πάχος 3 χιλιοστά περίπου, θα βοηθήσει αν μεταξύ της ζύμης και του πλάστη βάλετε αντικολλητικό χαρτί ώστε να μην κολλάει και να απλωθεί πιο εύκολα. Η ζέα δεν ανοίγει όπως τα άλλα αλεύρια, και με τα χέρια ή σκέτο τον πλάστη ίσως σας δυσκολέψει. |
4
Done
|
Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σας και κόψτε με κουπάτ της αρεσκείας σας τα σχήματα που θέλετε. |
5
Done
|
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και το πάχος των μπισκότων σας. Κρυώστε τα σε μία σχάρα. Θα σκληρύνουν λίγο περισσότερο όταν κρυώσουν. |