0 0
Μακαρόνια Alfredo, vegan

Μακαρόνια Alfredo, vegan

Vegan alfredo pasta
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Multi
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 15 mins
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Πριν λίγες μέρες ψάχνοντας για κάτι άλλο στο ίντερνετ, είδα μία σάλτσα λευκή για μακαρόνια, την «Αλφρέντο»! Δεν την είχα ξανακούσει, αλλά επειδή είμαι μακαρονού (τι να κάνουμε;!) άνοιξα να διαβάσω από τι φτιάχνεται. Είναι μία σάλστα με κρέμα γάλακτος, έξτρα βούτυρο, σκόρδο και παρμεζάνα. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον και το δημιουργικό μου δαιμόνιο να φτιάξω μία τέτοια σάλτσα vegan.

Μετά από μερικές δοκιμές και συνδυασμούς των υλικών, κατέληξα σε κάποια αναλογία που εμάς μας ξετρέλανε! Προτιμήστε φρέσκο σκόρδο, καθώς αυτή η συνταγή δε γίνεται το ίδιο νόστιμη με σκόνη. Είναι βελούδινη, πλούσια, κρεμώδης και έχει μεστή γεύση! Είναι απίθανη!

Επειδή κάποιοι δεν τρώνε τη σόγια, μου ζήτησαν να την τροποποιήσω λίγο και σκέφτηκα να κάνω μία δοκιμή και με γάλα καρύδας. Βγήκε επίσης καταπληκτική, πιο ελαφριά και την προτιμώ. Εδώ σας γράφω και τις δύο παραλλαγές για να διαλέξετε αυτήν που ταιριάζει περισσότερο στο δικό σας ουρανίσκο!

Είναι επίσης πολύ γρήγορη! Πανεύκολο πιάτο, έτοιμο γκουρμέ γεύμα στο τραπέζι σας μόλις σε 10-15 λεπτά!

Εμείς θα τη φτιάξουμε πάντα με υγιεινά υλικά, και πιστέψτε με αν τη σερβίρετε σε τραπέζι θα σας δώσουν όλοι συγχαρητήρια!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.008 times, 1 visits today)


Ingredients

ΖΥΜΑΡΙΚΑ
500γρ σπαγγέτι ντίνκελ ή σπαγγέτι μονόκοκκου σταριού (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας) αν θέλετε το πιάτο σας να είναι ελεύθερο γλουτένης θα προτιμήσετε ζυμαρικά χωρίς γλουτένη
ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
250γρ κρέμα γάλακτος σόγιας (προσέξτε να μην περιέχει ηλιέλαιο) ή ρυζιού
1 σκελίδα σκόρδο ή λίγη σκόνη σκόρδου
1 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
50γρ αμυγδαλοβούτυρο λευκό ψημένο
100γρ αμυγδαλοβούτυρο λευκό ωμό
25γρ (4 κ.σ.) διατροφική μαγιά σε νιφάδες
ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
200γρ γάλα καρύδας ΚΟΚΟ
1 σκελίδα σκόρδο ή λίγη σκόνη σκόρδου
1-1.5 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
80γρ αμυγδαλοβούτυρο λευκό ψημένο
150γρ αμυγδαλοβούτυρο λευκό ωμό
35γρ διατροφική μαγιά σε νιφάδες

Steps

1
Done

Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

2
Done

Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα, βάζοντας όλα τα υλικά στο μούλτι (ανάλογα με την παραλλαγή που θα επιλέξετε) και χτυπώντας μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

3
Done

Σερβίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κράκερ αμυγδάλου
next
Γιορτινά μπισκοτάκια με φυσικά χρώματα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.