0 0
Κέικ ή muffins καρότου (vegan)

Κέικ ή muffins καρότου (vegan)

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h 45 mins
  • Serves 10-12
  • Medium

Ingredients

Το κέικ καρότου είναι μία ωραία μεταμφίεση για τα παιδιά…! Νομίζουν ότι τρώνε γλυκό, αλλά τελικά τρώνε μαζί και σαλάτα. Σε αυτή τη συνταγή, προσπάθησα να μη χρησιμοποιήσω ούτε αυγό και τα κατάφερα!!!

Είναι αρωματικό, ελαφρύ και νόστιμο και γίνεται υπέροχη τούρτα σε συνδυασμό με το γλάσο φυστικοβούτυρου. Μπορείτε επίσης να βάλετε μέσα ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, όπως καρύδια, σταφίδες ή και αποξηραμένο μάγκο ή βερίκοκο που του πάνε πολύ.

 

(Visited 2.522 times, 1 visits today)


Ingredients

1 πακέτο GojiMix για κέικ με γεύση Καρότου (vegan)
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
250γρ τριμμένα καρότα
100γρ Καρύδια σε χοντρά κομμάτια
1/2 κούπα σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
200γρ χυμό πορτοκάλι
80γρ Βιολογικό λαδι καρύδας

Steps

1
Done

Βάζετε το GojiMix σε ένα μπωλ.

2
Done

Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι και χτυπάτε με το μίξερ ή με ένα σύρμα.

3
Done

Ρίξτε μέσα στο μείγμα το καρότο και αν βάλετε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

4
Done

Βάλτε αντικολλητικό χαρτί τουλάχιστον στον πάτο της φόρμας του κέικ για να μην κολλήσει το κέικ και να μπορείτε να το βγάλετε πιο εύκολα στο τέλος, μιας και λόγω του καρότου θα είναι πιο υγρό από ότι τα κέικ συνήθως.

5
Done

Ρίξτε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. Δοκιμάστε αν το κέικ είναι έτοιμο βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στο εσωτερικό του, αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο.

6
Done

Αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα και ξεκολλήστε το αντικολλητικό χαρτί, μετά αφήστε το σε μία σχάρα να κρυώσει καλά πριν το κόψετε.

7
Done

Παπαλίστε άχνη από ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου αν θέλετε από πάνω.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tahini cups with date “coffee” filling
next
Γαρίδες σαγανάκι με πουρέ “light”

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 0
Vegan carrot cake

Vegan carrot cake

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h 45 mins
  • Serves 10-12
  • Medium

Ingredients

A carrot cake is always a good disguise for the kids…! They think they are just eating a sweet cake but they are also eating salad! In this recipe, I tried to make a vegan, dairy and egg free carrot cake and it worked!

It is so soft and has a great aroma, it also makes a delicious cake with the peanut butter orange icing. You can add nuts or dried fruits like walnuts, raisins or dehydrated mango or apricot, which go great with it.

Print this recipe



Ingredients

260gr wholemeal spelt flour
2 tsp baking powder
1 tsp baking soda
1/3 tsp ginger powder
1/2 oragne zest
1 tsp cinnamon
1/5 tsp clove powder
1/3 tsp vanilla bean powder
200gr coconut sugar
pinch sea salt
250gr grated carrots
1/2 cup broken walnuts of other nuts of your choice optional
1/2 cup raisins or other dried fruit of your choice optional
200gr orange juice
80gr olive oil

Steps

1
Done

Mix all the dry ingredients in a bowl, besides the carrot, the nuts and the fruits.

2
Done

Pour the orange juice and the olive oil and beat with a mixer or a whisker.

3
Done

Add the carrot, dry fruits and nuts (if you want any) and mix using a spoon or a spatula.

4
Done

Cover your cake pan with parchment paper, as this cake will be slightly more wet than others (because of the carrot) and it is more likely to stick to it.

5
Done

Pour the batter into the cake pan and bake in a preheated oven at 180 degrees Celsius for 40-50 mins, depending on your oven. Dip a toothpick to check if it is ready, if it comes out clean it's done.

6
Done

As soon as you remove it from the oven, take it out of the pan and take off the parchment paper. Leave it on a rack to cool completely before cutting it.

7
Done

Sprinkle some icing cane sugar on top if you like.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tahini cups with date “coffee” filling
next
Γαρίδες σαγανάκι με πουρέ “light”

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.