0 0
Κέικ ή muffins καρότου (vegan)

Κέικ ή muffins καρότου (vegan)

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h 45 mins
  • Serves 10-12
  • Medium

Ingredients

Το κέικ καρότου είναι μία ωραία μεταμφίεση για τα παιδιά…! Νομίζουν ότι τρώνε γλυκό, αλλά τελικά τρώνε μαζί και σαλάτα. Σε αυτή τη συνταγή, προσπάθησα να μη χρησιμοποιήσω ούτε αυγό και τα κατάφερα!!!

Είναι αρωματικό, ελαφρύ και νόστιμο και γίνεται υπέροχη τούρτα σε συνδυασμό με το γλάσο φυστικοβούτυρου. Μπορείτε επίσης να βάλετε μέσα ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, όπως καρύδια, σταφίδες ή και αποξηραμένο μάγκο ή βερίκοκο που του πάνε πολύ.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 2,300 times, 1 visits today)


Ingredients

260γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη
1/3 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
1/5 κ.γ. γαρύφαλλο
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
200γρ ζάχαρη καρύδας
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
250γρ τριμμένα καρότα
1/2 κούπα καρύδια (προαιρετικά)
1/2 κούπα σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
200γρ χυμό πορτοκάλι
80γρ ελαιόλαδο

Steps

1
Done

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ, εκτός από το καρότο, τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα.

2
Done

Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι και χτυπάτε με το μίξερ ή με ένα σύρμα.

3
Done

Ρίξτε μέσα στο μείγμα το καρότο και αν βάλετε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

4
Done

Βάλτε αντικολλητικό χαρτί τουλάχιστον στον πάτο της φόρμας του κέικ για να μην κολλήσει το κέικ και να μπορείτε να το βγάλετε πιο εύκολα στο τέλος, μιας και λόγω του καρότου θα είναι πιο υγρό από ότι τα κέικ συνήθως.

5
Done

Ρίξτε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. Δοκιμάστε αν το κέικ είναι έτοιμο βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στο εσωτερικό του, αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο.

6
Done

Αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα και ξεκολλήστε το αντικολλητικό χαρτί, μετά αφήστε το σε μία σχάρα να κρυώσει καλά πριν το κόψετε.

7
Done

Παπαλίστε άχνη από ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου αν θέλετε από πάνω.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Νες… χουρμέ!
next
Γαρίδες σαγανάκι με πουρέ “light”

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.