0 0
Νηστίσιμες κρέπες

Νηστίσιμες κρέπες

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 20 mins
  • Serves 6-10 κρέπες
  • Easy

Ingredients

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο γευστικές είναι αυτές οι κρέπες που δεν περιέχουν καθόλου αυγό!!! Μιας και αποφεύγουμε τα ζωικά προϊόντα στο σπίτι, είναι και περίοδος νηστείας για πολλούς, σκέφτηκα ότι έπρεπε να βρω ένα τρόπο να τρώμε τις αγαπημένες μας κρέπες, όποτε θέλουμε και όποτε θέλετε, χαχαχα!

Έψαξα λοιπόν στο ίντερνετ, όπως συνήθως κάνω για να πάρω ιδέες. Δυστυχώς, οι περισσότερες συνταγές περιέχουν υποκατάστατα αυγού, που δε γνωρίζω πόσο υγιεινά μπορούν να είναι. Έτσι, αποφάσισα να δοκιμάσω το λιναρόσπορο. Ο λιναρόσπορος είναι ένα ευεργετικό σούπερ τρόφιμο, που περιέχει τα εκπληκτικά ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Μπορείτε να τον καταναλώνετε ωμό και ολόκληρο στις σαλάτες σας ή να τον σπάτε και να αντικαθιστάτε μέρος του αλευριού σε διάφορες συνταγές. Προσοχή όμως, θα κάνετε λίγες λίγες τις αντικαταστάσεις μιας και έχει έντονη γεύση που ίσως αλλοιώσει το τελικό σας αποτέλεσμα.

Ο λιναρόσπορος όμως, δρα και ως συνδετικό υλικό, σαν το αυγό, εξ’ ου και το “αυγό λιναρόσπορου” όπως είναι γνωστό που αντικαθιστά τα κανονικά αυγά στις συνταγές. Το αυγό λιναρόσπορου φτιάχνετε με 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο και 3 κ.σ. νερό, τα οποία ανακατεύετε και αφήνετε για 15 λεπτά περίπου για να ενεργοποιηθεί ο λιναρόσπορος. Μετά το προσθέτετε στη συνταγή σας στα υγρά υλικά. Εναλλακτικά, όπως κάνουμε εδώ, μπορείτε να προσθέσετε τη σκόνη λιναρόσπορου στα στεγνά υλικά και να αφήσετε το μείγμα για 10 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Μπορεί να δρα ως συνδετικό υλικό τέλεια, όμως ο λιναρόσπορος δε φουσκώνει… Έτσι, προσέθεσα και λίγο baking powder ώστε να δω τι θα γίνει… Και έγινε μία τέλεια κρέπα!!! Δοκιμάστε τις, και ίσως να τις προτιμάτε και από τις κανονικές!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 2,976 times, 1 visits today)


Ingredients

125γρ Αλεύρι Ντίνκελ ολικής άλεσης
1 κοφτό κ.γ. baking powder
260γρ γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα της επιλογής σας, καρύδας, σόγιας, ρυζιού κτλ
1 κ.γ. λιωμένο άοσμο Λάδι καρύδας
1 κ.σ. τριμμένος Λιναρόσπορος
1 κ.γ. Σιρόπι αγαύης ή μέλι
1/6 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

Steps

1
Done

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ ανάμειξης.

2
Done

Σε ένα άλλο μπωλ, ενώνετε τα υγρά (προσέξτε το γάλα να είναι χλιαρό για να μη στερεοποιηθεί το λάδι καρύδας).

3
Done

Ρίχνετε τα υγρά στα στεγνά και ανακατεύετε με ένα σύρμα. Αφήνετε 5-10 λεπτά να φουσκώσει λίγο ο λιναρόσπορος.

4
Done

Παίρνετε την ποσότητα που θέλετε ανάλογα και με το σκεύος που χρησιμοποιείτε και ρίχνετε σε ζεστό σκεύος (τηγάνι ή μάτι κρέπας). Απλώνετε το μείγμα σε στρόγγυλο σχήμα με το ειδικό ξύλινο Τ ή κουνώντας το σκεύος σας δεξιά αριστερά ώστε να απλωθεί. Μόλις ψηθεί από κάτω τη γυρνάτε από την άλλη μεριά για λίγο ακόμα, και έτοιμη!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κέικ μήλου της Τίνας
next
Χειμωνιάτικο τουρλού φούρνου με μουστάρδα και μέλι

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.