0 0
Ψωμάκια για σάντουιτς χωρίς αλεύρι (keto bread)

Ψωμάκια για σάντουιτς χωρίς αλεύρι (keto bread)

Low Carb, keto, vegan, gluten free - the perfect bread
Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Low Carb-Keto
  • 1 h 15 mins
  • Serves 6 σαντουιτσάκια
  • Εύκολο
  • 200

Ingredients

Νομίζω ότι έφτιαξα το πιο τέλειο νηστίσιμο (vegan) κέτο ψωμί του κόσμου, χαχαχαχα!

Έμπνευση μου η φίλη μου πια, η Λευκή, που προσπαθεί να κάνει κέτο, και για την οποία ψάχνω εδώ και καιρό ένα ψωμί με χαμηλούς υδατάνθρακες, κατάλληλο για κέτο. Ξύπνησα λοιπόν σήμερα, με ανακατεμένες σκέψεις στο μυαλό μου για το πώς θα μπορούσα να συνδυάσω άλευρα και υλικά για να βγει το αποτέλεσμα που θέλουμε… και μπήκα στην κουζίνα, χαχαχα!

Έφτιαξα το μείγμα, ζύμωσα τα σαντουιτσάκια, τα έβαλα στο φούρνο, τα σταύρωσα και… προσευχόμουν! Έστειλα και ένα μήνυμα περιχαρής στη Λευκή να περιμένει ενημέρωση, χαχαχα!

Βγήκαν ΤΕΛΕΙΑ! Και εγώ και η Λευκή ενθουσιαστήκαμε! Είναι τέλεια επιλογή για όλους, μικρούς και μεγάλους και για οποιαδήποτε διατροφή αφού είναι χορτοφαγικά, βέγκαν, κέτο  (άρα χαμηλών υδατανθράκων), χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη (!), πλούσια σε πρωτεΐνη!!! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα ψωμί???

Τα υλικά του δε, είναι απίστευτα! Συνδυασμός καλών λιπαρών και εξαιρετικών φυτικών ινών, όπως πχ το ψύλλιο, που μπορούν να υποστηρίξουν την καλή πεπτική λειτουργία και να βοηθήσουν ακόμα και στη δυσκοιλιότητα. Είναι μία απο τις συνταγές που είμαι πολύ περήφανη!!! Ελπίζω να σας αρέσουν κι εσάς!

(Visited 1.564 times, 3 visits today)


Ingredients

110γρ αλεύρι αμυγδάλου
10γρ αλεύρι καρύδας
20γρ τριμμένος χρυσός λιναρόσπορος και 6 κ.σ. ζεστό νερό
30γρ ψύλλιο
5γρ γκουάρ γκαμ
5γρ baking powder
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1/2 κ.γ. ρίγανη ή και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας
20γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
1 κ.σ. μηλόξυδο
230-240ml ζεστό νερό
1 κ.σ. σουσάμι

Βήματα

1
OK!

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ, εκτός από το λιναρόσπορο.

2
OK!

Βάζετε το λιναρόσπορο με 6 κ.σ. ζεστό νερό σε ένα άλλο μπωλ για 15 λεπτά.

3
OK!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς χωρίς αέρα.

4
OK!

Μόλις είναι έτοιμος ο λιναρόσπορος, τον προσθέτουμε στο μείγμα των στεγνών μαζί με το λάδι, το νερό και το μηλόξυδο. Πλάθουμε το ζυμάρι και χωρίζουμε 6 μερίδες. Τα κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια και τα βάζουμε στο ταψί. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σουσάμι από πάνω, αφού τα αλείψουμε με λίγο ακόμα λάδι καρύδας. Μπορούμε επίσης να κάνουμε με την ίδια ζύμη, μία μπαγκέτα ή μία φρατζόλα μικρή. Απλά θα ψήσουμε λίγο περισσότερο χρόνο.

5
OK!

Ψήνουμε τα ψωμάκια μας για 45-60 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Αν δείτε ότι έχουν μείνει λίγο υγρά στο εσωτερικό όταν τα φάτε, σημαίνει ότι θέλουν λίγο παραπάνω χρόνο ψησίματος στο δικό σας φούρνο. Στο δικό μου πχ. που είναι σχετικά αδύναμος θέλουν 60-70'.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Τραγανός κορμός σοκολάτας με φουντούκια
επόμενο
Κέικ ή muffins βανίλιας χωρίς αλεύρι

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.