• Home
  • Αλμυρά
  • Ψωμάκια για σάντουιτς χωρίς αλεύρι (keto bread)
0 0
Ψωμάκια για σάντουιτς χωρίς αλεύρι (keto bread)

Ψωμάκια για σάντουιτς χωρίς αλεύρι (keto bread)

Low Carb, keto, vegan, gluten free - the perfect bread
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 6 σαντουιτσάκια
  • Easy
  • 180 με αέρα

Ingredients

Νομίζω ότι έφτιαξα το πιο τέλειο νηστίσιμο (vegan) κέτο ψωμί του κόσμου, χαχαχαχα!

Έμπνευση μου η φίλη μου πια, η Λευκή, που προσπαθεί να κάνει κέτο, και για την οποία ψάχνω εδώ και καιρό ένα ψωμί με χαμηλούς υδατάνθρακες, κατάλληλο για κέτο. Ξύπνησα λοιπόν σήμερα, με ανακατεμένες σκέψεις στο μυαλό μου για το πώς θα μπορούσα να συνδυάσω άλευρα και υλικά για να βγει το αποτέλεσμα που θέλουμε… και μπήκα στην κουζίνα, χαχαχα!

Έφτιαξα το μείγμα, ζύμωσα τα σαντουιτσάκια, τα έβαλα στο φούρνο, τα σταύρωσα και… προσευχόμουν! Έστειλα και ένα μήνυμα περιχαρής στη Λευκή να περιμένει ενημέρωση, χαχαχα!

Βγήκαν ΤΕΛΕΙΑ! Και εγώ και η Λευκή ενθουσιαστήκαμε! Είναι τέλεια επιλογή για όλους, μικρούς και μεγάλους και για οποιαδήποτε διατροφή αφού είναι χορτοφαγικά, vegan, κέτο  (άρα χαμηλών υδατανθράκων), χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη (!), πλούσια σε πρωτεΐνη!!! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα ψωμί???

Τα υλικά του δε, είναι απίστευτα! Συνδυασμός καλών λιπαρών και εξαιρετικών φυτικών ινών, όπως πχ το ψύλλιο, που μπορούν να υποστηρίξουν την καλή πεπτική λειτουργία και να βοηθήσουν ακόμα και στη δυσκοιλιότητα. Είναι μία απο τις συνταγές που είμαι πολύ περήφανη!!! Ελπίζω να σας αρέσουν κι εσάς!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 9.064 times, 1 visits today)


Ingredients

ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
ένα πακέτο Keto Bread GojiMix γεύση Keto Vegan Buns
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
20γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
1 κ.σ. μηλόξυδο
230-240ml ζεστό νερό
1 κ.σ. σουσάμι

Steps

1
Done

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ, εκτός από το λιναρόσπορο (είναι διαχωρισμένα στο mix).

2
Done

Βάζετε το λιναρόσπορο με 6 κ.σ. ζεστό νερό σε ένα άλλο μπωλ για 15 λεπτά.

3
Done

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.

4
Done

Μόλις είναι έτοιμος ο λιναρόσπορος, τον προσθέτουμε στο μείγμα των στεγνών μαζί με το λάδι, το νερό και το μηλόξυδο. Πλάθουμε το ζυμάρι και χωρίζουμε 6 μερίδες. Τα κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια και τα βάζουμε στο ταψί. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σουσάμι από πάνω, αφού τα αλείψουμε με λίγο ακόμα λάδι καρύδας. Μπορούμε επίσης να κάνουμε με την ίδια ζύμη, μία μπαγκέτα ή μία φρατζόλα μικρή. Απλά θα ψήσουμε λίγο περισσότερο χρόνο.

5
Done

Ψήνουμε τα ψωμάκια μας για 40-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Αν δείτε ότι έχουν μείνει λίγο υγρά στο εσωτερικό όταν τα φάτε, σημαίνει ότι θέλουν λίγο παραπάνω χρόνο ψησίματος στο δικό σας φούρνο, οπότε αφήστε τα άλλα 5' την επόμενη φορά.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Τραγανός κορμός σοκολάτας με φουντούκια
next
Κέικ ή muffins βανίλιας χωρίς γλουτένη

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.