Ingredients
-
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
ένα πακέτο Keto Bread GojiMix γεύση Keto Vegan Buns
-
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
20γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
-
1 κ.σ. μηλόξυδο
-
230-240ml ζεστό νερό
-
1 κ.σ. σουσάμι
Νομίζω ότι έφτιαξα το πιο τέλειο νηστίσιμο (vegan) κέτο ψωμί του κόσμου, χαχαχαχα!
Έμπνευση μου η φίλη μου πια, η Λευκή, που προσπαθεί να κάνει κέτο, και για την οποία ψάχνω εδώ και καιρό ένα ψωμί με χαμηλούς υδατάνθρακες, κατάλληλο για κέτο. Ξύπνησα λοιπόν σήμερα, με ανακατεμένες σκέψεις στο μυαλό μου για το πώς θα μπορούσα να συνδυάσω άλευρα και υλικά για να βγει το αποτέλεσμα που θέλουμε… και μπήκα στην κουζίνα, χαχαχα!
Έφτιαξα το μείγμα, ζύμωσα τα σαντουιτσάκια, τα έβαλα στο φούρνο, τα σταύρωσα και… προσευχόμουν! Έστειλα και ένα μήνυμα περιχαρής στη Λευκή να περιμένει ενημέρωση, χαχαχα!
Βγήκαν ΤΕΛΕΙΑ! Και εγώ και η Λευκή ενθουσιαστήκαμε! Είναι τέλεια επιλογή για όλους, μικρούς και μεγάλους και για οποιαδήποτε διατροφή αφού είναι χορτοφαγικά, vegan, κέτο (άρα χαμηλών υδατανθράκων), χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη (!), πλούσια σε πρωτεΐνη!!! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα ψωμί???
Τα υλικά του δε, είναι απίστευτα! Συνδυασμός καλών λιπαρών και εξαιρετικών φυτικών ινών, όπως πχ το ψύλλιο, που μπορούν να υποστηρίξουν την καλή πεπτική λειτουργία και να βοηθήσουν ακόμα και στη δυσκοιλιότητα. Είναι μία απο τις συνταγές που είμαι πολύ περήφανη!!! Ελπίζω να σας αρέσουν κι εσάς!
Ingredients
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
ένα πακέτο Keto Bread GojiMix γεύση Keto Vegan Buns | |
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
20γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας | |
1 κ.σ. μηλόξυδο | |
230-240ml ζεστό νερό | |
1 κ.σ. σουσάμι |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ, εκτός από το λιναρόσπορο (είναι διαχωρισμένα στο mix). |
2
Done
|
Βάζετε το λιναρόσπορο με 6 κ.σ. ζεστό νερό σε ένα άλλο μπωλ για 15 λεπτά. |
3
Done
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. |
4
Done
|
Μόλις είναι έτοιμος ο λιναρόσπορος, τον προσθέτουμε στο μείγμα των στεγνών μαζί με το λάδι, το νερό και το μηλόξυδο. Πλάθουμε το ζυμάρι και χωρίζουμε 6 μερίδες. Τα κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια και τα βάζουμε στο ταψί. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σουσάμι από πάνω, αφού τα αλείψουμε με λίγο ακόμα λάδι καρύδας. Μπορούμε επίσης να κάνουμε με την ίδια ζύμη, μία μπαγκέτα ή μία φρατζόλα μικρή. Απλά θα ψήσουμε λίγο περισσότερο χρόνο. |
5
Done
|