• Home
  • Αλμυρά
  • Ψωμάκια για σάντουιτς χωρίς αλεύρι (keto bread)
0 0
Ψωμάκια για σάντουιτς χωρίς αλεύρι (keto bread)

Ψωμάκια για σάντουιτς χωρίς αλεύρι (keto bread)

Low Carb, keto, vegan, gluten free - the perfect bread
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 6 σαντουιτσάκια
  • Easy
  • 180 με αέρα

Ingredients

Νομίζω ότι έφτιαξα το πιο τέλειο νηστίσιμο (vegan) κέτο ψωμί του κόσμου, χαχαχαχα!

Έμπνευση μου η φίλη μου πια, η Λευκή, που προσπαθεί να κάνει κέτο, και για την οποία ψάχνω εδώ και καιρό ένα ψωμί με χαμηλούς υδατάνθρακες, κατάλληλο για κέτο. Ξύπνησα λοιπόν σήμερα, με ανακατεμένες σκέψεις στο μυαλό μου για το πώς θα μπορούσα να συνδυάσω άλευρα και υλικά για να βγει το αποτέλεσμα που θέλουμε… και μπήκα στην κουζίνα, χαχαχα!

Έφτιαξα το μείγμα, ζύμωσα τα σαντουιτσάκια, τα έβαλα στο φούρνο, τα σταύρωσα και… προσευχόμουν! Έστειλα και ένα μήνυμα περιχαρής στη Λευκή να περιμένει ενημέρωση, χαχαχα!

Βγήκαν ΤΕΛΕΙΑ! Και εγώ και η Λευκή ενθουσιαστήκαμε! Είναι τέλεια επιλογή για όλους, μικρούς και μεγάλους και για οποιαδήποτε διατροφή αφού είναι χορτοφαγικά, vegan, κέτο  (άρα χαμηλών υδατανθράκων), χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη (!), πλούσια σε πρωτεΐνη!!! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα ψωμί???

Τα υλικά του δε, είναι απίστευτα! Συνδυασμός καλών λιπαρών και εξαιρετικών φυτικών ινών, όπως πχ το ψύλλιο, που μπορούν να υποστηρίξουν την καλή πεπτική λειτουργία και να βοηθήσουν ακόμα και στη δυσκοιλιότητα. Είναι μία απο τις συνταγές που είμαι πολύ περήφανη!!! Ελπίζω να σας αρέσουν κι εσάς!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 9.116 times, 1 visits today)


Ingredients

ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
ένα πακέτο Keto Bread GojiMix γεύση Keto Vegan Buns
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
20γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
1 κ.σ. μηλόξυδο
230-240ml ζεστό νερό
1 κ.σ. σουσάμι

Steps

1
Done

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ, εκτός από το λιναρόσπορο (είναι διαχωρισμένα στο mix).

2
Done

Βάζετε το λιναρόσπορο με 6 κ.σ. ζεστό νερό σε ένα άλλο μπωλ για 15 λεπτά.

3
Done

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.

4
Done

Μόλις είναι έτοιμος ο λιναρόσπορος, τον προσθέτουμε στο μείγμα των στεγνών μαζί με το λάδι, το νερό και το μηλόξυδο. Πλάθουμε το ζυμάρι και χωρίζουμε 6 μερίδες. Τα κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια και τα βάζουμε στο ταψί. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σουσάμι από πάνω, αφού τα αλείψουμε με λίγο ακόμα λάδι καρύδας. Μπορούμε επίσης να κάνουμε με την ίδια ζύμη, μία μπαγκέτα ή μία φρατζόλα μικρή. Απλά θα ψήσουμε λίγο περισσότερο χρόνο.

5
Done

Ψήνουμε τα ψωμάκια μας για 40-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Αν δείτε ότι έχουν μείνει λίγο υγρά στο εσωτερικό όταν τα φάτε, σημαίνει ότι θέλουν λίγο παραπάνω χρόνο ψησίματος στο δικό σας φούρνο, οπότε αφήστε τα άλλα 5' την επόμενη φορά.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Τραγανός κορμός σοκολάτας με φουντούκια
next
Κέικ ή muffins βανίλιας χωρίς γλουτένη

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 0
Vegan keto bread

Vegan keto bread

Low Carb, keto, vegan, gluten free - the perfect buns!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Carb / Keto
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h 15 mins
  • Serves 6 buns
  • Easy
  • 200

Ingredients

I think I just created the perfect recipe for a keto bread that is also… VEGAN!

My inspiration came from my friend Lefki, who is trying to get on the ketogenic diet and doesn’t like eggs in her cakes, breads etc. So, we have been trying several recipes for a while now, but none of them was actually bread!

So, this morning I woke up with several thoughts on how I could combine ingredients in such way to get a fluffy, tasty, simple and decent keto bread without any eggs and… got straight to the kitchen, hahaha!

I made a mix, I kneaded my buns, put them in the oven, crossed them (as we say in Greece, when we wish for something to go well, we make the cross sign to wish it well) and started… praying! I also sent a message to Lefki to wait for an update!

They came out perfect! Both Lefki and me were thrilled! It’s a good choice for everybody,  children and parents, whether they are on a vegetarian, vegan, keto or just a low-carb diet.

Of course it’s a bit moist on the inside, but all such breads (without flour I mean) are. Just make sure to find the right baking time for your oven and adjust it to your liking.



Ingredients

110gr almond flour
10gr coconut flour
20gr ground linseed and 6 tbsp warm water
30gr psyllium husks
5gr guar gum
5gr baking powder
1 tsp sea salt
1/2 tsp ground oregano or other spices of choice
20gr melted odourless coconut oil
1 tbsp apple cider vinegar
230-240ml warm water
1 κ.σ. σουσάμι

Steps

1
Done

Mix all dry ingredients except linseed in a bowl.

2
Done

Put the linseed in a bowl with the 6 tbsp of water and leave it aside for 10 mins.

3
Done

Preheat your oven at 200 degrees Celsius.

4
Done

As soon as your linseed is ready, add it to the dry ingreadients together with the water and the apple cider vinegar. Knead your dough and separate it in 6 portions. Make them round and place them on your baking tray on parchment paper preferably. If you want you can sprinkle some sesame seeds over the buns. You can also make a small loaf using the same recipe, but you will need to extend your baking time a little.

5
Done

Bake your buns for about 45-60 mins depending on your oven. Mine is a bit weak so I bake them for 60-70 mins. You will have to check the first time and perfect your buns the next perhaps! If my any chance they do come out too moist, just bake them some more or cut them in half and toast them a little.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Τραγανός κορμός σοκολάτας με φουντούκια
next
Κέικ ή muffins βανίλιας χωρίς γλουτένη

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.