Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ
-
175γρ Almond Flour Mix 2
-
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
-
60γρ ερυθριτόλη
-
60γρ άοσμο λάδι καρύδας
-
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
-
20γρ άοσμο λάδι καρύδας
-
20-30γρ ερυθριτόλη σε άχνηανάλογα με το γούστο σας
Η τελευταία μου εμμονή! Τα έχω ερωτευτεί! Κάθε μέρα μετά το φαγητό θα φάω 3,4,5,6… και 7! χαχαχα! Και τι έγινε? Χαμηλοί υδατάνθρακες και θερμίδες, υπέροχη γεύση, θρεπτικά και εύπεπτα, όχι ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΨΕΙΣ!
Καιρό τώρα ήθελα να βρω ένα τρόπο να κάνω σου ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΟ! Για να μπορέσω να κάνω vegan ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ! Ο λάτρης της σοκολάτας, πάντα ονειρεύεται πώς θα τη φάει ακόμα πιο υγιεινή, χιχι!
Πέταξα πολύ υλικό, μέχρι επιτέλους (!!!) να καταλήξω σε αυτή την υπέροχη συνταγή, για την οποία είναι πολύ χαρούμενη, γιατί την απολαμβάνω χωρίς… ΟΡΙΟ! Μπαίνουν επίσης στην κατάψυξη και δεν αλλοιώνονται καθόλου, αρκεί να τα ξεπαγώσετε και να τα καταβροχθίσετε. Εγώ φτιάχνω μία δόση και τα βάζω στην κατάψυξη, κάθε πρωί λοιπόν, βγάζω τα 3,4,5,6…7 της μερίδας μου ώστε το μεσημέρι που θα φάω να είναι έτοιμα!!! Μπορείτε βέβαια και να τα ζεστάνετε λίγο στο φούρνο την τελευταία στιγμή αν ξεχάσετε να τα βγάλετε λίγες ώρες πριν.
Η συνταγή αυτή είναι για όλους, μικρούς, μεγάλους, μεγαλύτερους ακόμα και άτομα που έχουν ζάχαρο ή διαβήτη καθώς είναι πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες, κάτι που την καθιστά και συνταγή κατάλληλη και για κετογονική διατροφή. Είναι μία συνταγή για όλη την οικογένεια!
Ελπίζω να σας αρέσουν εξίσου, και να τα απολαύσετε!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ |
|
175γρ Almond Flour Mix 2 | |
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι | |
60γρ ερυθριτόλη | |
60γρ άοσμο λάδι καρύδας | |
35γρ τριμμένος λιναρόσπορος | |
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας | |
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ |
|
20γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο | |
20γρ άοσμο λάδι καρύδας | |
20-30γρ ερυθριτόλη σε άχνη |
Steps
1
Done
|
Βάλτε το λιναρόσπορο σε ένα μπωλ μαζί με 9 κ.σ. νερό και αφήστε τον για 15'. |
2
Done
|
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι καρύδας, την ευθριτόλη το αλάτι και 240ml νερό πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίξτε το μείγμα του μείγμα του αλευριού αμυγδάλου και ανακατέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει σα ζυμάρι το μείγμα σας. Τραβήξτε το από τη φωτιά και ρίξτε μέσα το λιναρόσπορο, ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπωλ, σκεπάστε το με μία πετσέτα και περιμένετε 20-30 λεπτά να κρυώσει λίγο για να μπορείτε να το βάλετε στην σακούλα του κορνέ. |
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε όλα τα υλικά της σως, και βάλτε το σε πολύ χαμηλή φωτιά (το δικό μου μάτι πάει μέχρι το 9, το βάζω στο 3). Να είστε από πάνω του για να μην χαλάσει όμως η σοκολάτα, μόλις αρχίσουν να λιώνουν οι σταγόνες σοκολάτας αρχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τελείως και αμέσως αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. |
6
Done
|
Extra Tips
- Μην αφήσετε το λιναρόσπορο πάρα πολύ ώρα να φουσκώσει, 15 λεπτά αρκούν, έχει σημασία για το φούσκωμα των σου.
- Επίσης, μην αφήσετε τη ζύμη πολλές ώρες, μου συνέβη μία φορά και τα σου δε φούσκωσαν καθόλου. Στα 20-30 λεπτά είναι σε θερμοκρασία που μπορείτε να τ δουλέψετε μέσα στο κορνέ (ή τη σακούλα).
- Τέλος μην ανοίξετε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος γιατί υπάρχει περίπτωση ενώ έχουν φουσκώσει τα σου να πέσουν. Κοιτάτε από το τζάμι του φούρνου και μόλις τα δείτε να έχουν ροδίσει αρκετά, τότε ανοίξτε και βγάλτε τα από το φούρνο να κρυώσουν έξω. Δε χρειάζεται να τα βάλετε σε σχάρα, εγώ τα αφήνω να κρυώσουν στο ταψί.