0 0
Πίτσα vegan με… μυστικό υλικό…!

Πίτσα vegan με… μυστικό υλικό…!

Pizza with a protein boost!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1h 40 mins
  • Serves 4-6
  • Easy
  • 200

Ingredients

Σήμερα σας παρουσιάζω μία χορτοφαγική, vegan, πίτσα που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τις άλλες. Μάλιστα, θα έλεγα ότι είναι και πιο νόστιμη, γιατί έχει ένα μυστικό υλικό…

Πέρυσι, είχα την τύχη να γνωρίσω τον Κο Ιωάννη Καμπούρη, ιδιοκτήτη της εταιρείας E-LA-WON, που με πολύ μεράκι και φινέτσα έχει φτιάξει μία σειρά εξαιρετικών ελαιολάδων . Γνωριστήκαμε στο πλαίσιο του Money Show της Θεσσαλονίκης, όπου είχε ένα σταντ με τα υπέροχα προϊόντα του και μας προσέφερε να δοκιμάσουμε. Εκτός από τα ελαιόλαδα, που ήταν όλα ξεχωριστά και μοναδικά, την προσοχή μου τράβηξαν και δύο άλλα βαζάκια… Πέστο… όχι όμως οποιοδήποτε πέστο… πέστο μαϊντανού και πέστο λιαστής ντομάτας! Δύο αγνά προϊόντα με το ποιοτικό ελαιόλαδο του κου Καμπούρη, ΧΩΡΙΣ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ και ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ! Γιατί είναι σημαντικό να αποφεύγετε τα φυτικά έλαια, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ αλλο τέτοιο προϊόν στην αγορά. Σας τα προτείνω λοιπόν ανεπιφύλακτα, το μεν πέστο μαϊντανού το συνδυάζω συνήθως με όσπρια, όπως στη συνταγή της Σαλάτας με φασόλια, ενώ το πέστο λιαστής ντομάτας είναι φανταστικό και σε καναπεδάκια αλλά και… στην πίτσα μας αντί για την κλασική σάλτσα τομάτας! Μπορείτε να το βάλετε σκέτο ή να το ανακατέψετε με λίγη σάλτσα, ειδικά αν έχετε δική σας σπιτική, αλλά είναι τόσο γευστικό που δε χρειάζεται καμία προσθήκη.

Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!!! Θα τα βρείτε και στο γνωστό σας πια, www.paneri.gr

(Visited 7.909 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
500γρ αλεύρι ζέας
260 ml ζεστό νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
8 γρ. ξηρή μαγιά (μπορείτε να βρείτε και χωρίς γλουτένη)
1 κ.γ. φυσικό θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη
1 βαζάκι πέστο λιαστής ντομάτας E-LA-WON
125γρ φυτική μοτσαρέλλα
200γρ σπανάκι ή άλλα χόρτα ζεματισμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100γρ μανιτάρια σε φέτες
150γρ φυτική παρμεζάνα ή άλλο φυτικό κίτρινο τυρί τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι

Steps

1
Done

Για τη βάση:

- Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, την μαγιά, τη σκόνη λαχανικών και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το νερό σιγά-σιγά αναμειγνύοντας με τα χέρια.
- Ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό αν χρειαστεί.
- Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σκεπασμένο για (τουλάχιστον) 1 ώρα και η ζύμη μας είναι έτοιμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με το χέρι ή τον πλάστη και τη βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

2
Done

Απλώνουμε το πέστο λιαστής τομάτας πάνω στη βάση της πίτσας.

3
Done

Διαδοχικά βάζουμε σε στρώσεις, την τριμμένη μοτσαρέλλα, τα χόρτα (αλατίζουμε), τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια (αλατίζουμε) και τέλος την τριμμένη φυτική παρμεζάνα. Ρίχνουμε από πάνω στο τέλος λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

4
Done

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς χωρίς αέρα για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Πιτάκια καρύδας
next
Μπουκίτσες με καρύδια πεκάν και κανέλα (fat bombs)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.