0 0
Βερίκοκα cheesecakes

Βερίκοκα cheesecakes

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Multi
  • Protein Rich
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Serves 20-25 μερίδες
  • Easy

Ingredients

Εντυπωσιάστε τους φίλους σας με αυτή την πρωτότυπη ιδέα για ατομικά κεράσματα cheesecakes!  Παρουσιάστε το cheesecake αλλιώς!  Διαλέξτε προσεκτικά τα βερίκοκα, να είναι όσο πιο χρωματιστά γίνεται για να είναι πιο όμορφη η πιατέλα σας.  Το μόνο μειονέκτημά τους είναι ότι πρέπει να σερβίρονται άμεσα από το ψυγείο, για να μη μαλακώνει η κρέμα τους, οπότε εμφανίστε τα την ώρα του γλυκού και κάντε τους έκπληξη!

Γίνονται και με φράουλες, μόνο που πρέπει να τις κόβετε κατά “΄ύψος” και όχι κάθετα στη μέση, για να στέκεται καλύτερα η κρέμα και να μπορεί να μπει και περισσότερη.

Κάντε δοκιμές και διαλέξτε την έκδοση που σας αρέσει περισσότερο.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 247 times, 1 visits today)


Ingredients

20-25 βερίκοκα
200γρ ωμά κάσιους μουλιασμένα από βραδύς ή σε ζεστό νερό για 1 ώρα περίπου
75γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι
50-60γρ φρέσκο χυμό λεμονιού
35γρ άοσμο λάδι καρύδας
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
λίγο νερό (αν χρειαστεί στην περίπτωση που σας βγει πολύ πηχτή η κρέμα και δεν μπορείτε να τη χτυπήσετε καλά)
λίγα μπισκότα χωρίς ζάχαρη τριμμένα στο μούλτι (ή αμύγδαλα και φουντούκια για την εντελώς ωμοφαγική εκδοχή) δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας μπισκότα βανίλιας χωρίς ζάχαρη εδώ

Steps

1
Done

Χτυπάτε τα κάσιους στο μούλτι όσο καλύτερα γίνεται.

2
Done

Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το λάδι καρύδας και χτυπάτε ξανά, θα γίνει πιο κρεμώδες το μείγμα.

3
Done

Προσθέτετε τη βανίλια και την αγάβη (ή το μέλι) και χτυπάτε ξανά, πρέπει να γίνει μία κρέμα ομοιόμορφη πια, σε αυτό το σημείο αν χρειάζεται βάζετε ελάχιστο νερό (θέλετε να είναι όσο πιο σφιχτή γίνεται η κρέμα για να στέκεται στο γλυκό και να μην τρέξει).

4
Done

Τρίβετε στο μούλτι το μπισκότο ή τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και τα βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο για να έχετε επιφάνεια να ρολάρετε τα βερίκοκα.

5
Done

Γεμίζετε, περίπου με 1 κ.γ. κάθε βερίκοκο. Πατώντας με το χέρι σας για να “κλείσει” το βερίκοκο, λίγη κρέμα θα βγεί έξω.

6
Done

Ακουμπάτε και “ρολάρετε” τα βερίκοκα με την κρέμα πάνω στο μπισκότο ώστε να κολλήσει όπως τα βλέπετε στη φωτογραφία.



Extra Tips

  • Διατηρούνται στο ψυγείο, 3-4 μέρες.
  • Αν σας περισσέψει κρέμα, είναι φανταστικό ντιπ για μπισκότα, εκμεταλλευτείτε το!
  • Δοκιμάστε και με άλλα φρούτα και στείλτε μου την ιδέα σας!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σοκολατένια τρουφάκια με ινδοκάρυδο
next
Ροδακινόπιτα με ρεβιθάλευρο

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.