Ingredients
-
20-25 βερίκοκα
-
200γρ ωμά κάσιους μουλιασμένα από βραδύς ή σε ζεστό νερό για 1 ώρα περίπου
-
75γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι
-
50-60γρ φρέσκο χυμό λεμονιού
-
35γρ άοσμο λάδι καρύδας
-
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
-
λίγο νερό (αν χρειαστεί στην περίπτωση που σας βγει πολύ πηχτή η κρέμα και δεν μπορείτε να τη χτυπήσετε καλά)
-
λίγα μπισκότα χωρίς ζάχαρη τριμμένα στο μούλτι (ή αμύγδαλα και φουντούκια για την εντελώς ωμοφαγική εκδοχή) δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας μπισκότα βανίλιας χωρίς ζάχαρη εδώ
Εντυπωσιάστε τους φίλους σας με αυτή την πρωτότυπη ιδέα για ατομικά κεράσματα cheesecakes! Παρουσιάστε το cheesecake αλλιώς! Διαλέξτε προσεκτικά τα βερίκοκα, να είναι όσο πιο χρωματιστά γίνεται για να είναι πιο όμορφη η πιατέλα σας. Το μόνο μειονέκτημά τους είναι ότι πρέπει να σερβίρονται άμεσα από το ψυγείο, για να μη μαλακώνει η κρέμα τους, οπότε εμφανίστε τα την ώρα του γλυκού και κάντε τους έκπληξη!
Γίνονται και με φράουλες, μόνο που πρέπει να τις κόβετε κατά “΄ύψος” και όχι κάθετα στη μέση, για να στέκεται καλύτερα η κρέμα και να μπορεί να μπει και περισσότερη.
Κάντε δοκιμές και διαλέξτε την έκδοση που σας αρέσει περισσότερο.
Ingredients
20-25 βερίκοκα | |
200γρ ωμά κάσιους μουλιασμένα από βραδύς ή σε ζεστό νερό για 1 ώρα περίπου | |
75γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι | |
50-60γρ φρέσκο χυμό λεμονιού | |
35γρ άοσμο λάδι καρύδας | |
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας ή 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας | |
λίγο νερό (αν χρειαστεί στην περίπτωση που σας βγει πολύ πηχτή η κρέμα και δεν μπορείτε να τη χτυπήσετε καλά) | |
λίγα μπισκότα χωρίς ζάχαρη τριμμένα στο μούλτι (ή αμύγδαλα και φουντούκια για την εντελώς ωμοφαγική εκδοχή) δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας μπισκότα βανίλιας χωρίς ζάχαρη εδώ |
Steps
1
Done
|
Χτυπάτε τα κάσιους στο μούλτι όσο καλύτερα γίνεται. |
2
Done
|
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το λάδι καρύδας και χτυπάτε ξανά, θα γίνει πιο κρεμώδες το μείγμα. |
3
Done
|
Προσθέτετε τη βανίλια και την αγάβη (ή το μέλι) και χτυπάτε ξανά, πρέπει να γίνει μία κρέμα ομοιόμορφη πια, σε αυτό το σημείο αν χρειάζεται βάζετε ελάχιστο νερό (θέλετε να είναι όσο πιο σφιχτή γίνεται η κρέμα για να στέκεται στο γλυκό και να μην τρέξει). |
4
Done
|
Τρίβετε στο μούλτι το μπισκότο ή τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και τα βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο για να έχετε επιφάνεια να ρολάρετε τα βερίκοκα. |
5
Done
|
Γεμίζετε, περίπου με 1 κ.γ. κάθε βερίκοκο. Πατώντας με το χέρι σας για να “κλείσει” το βερίκοκο, λίγη κρέμα θα βγεί έξω. |
6
Done
|
Ακουμπάτε και “ρολάρετε” τα βερίκοκα με την κρέμα πάνω στο μπισκότο ώστε να κολλήσει όπως τα βλέπετε στη φωτογραφία. |
Extra Tips
- Διατηρούνται στο ψυγείο, 3-4 μέρες.
- Αν σας περισσέψει κρέμα, είναι φανταστικό ντιπ για μπισκότα, εκμεταλλευτείτε το!
- Δοκιμάστε και με άλλα φρούτα και στείλτε μου την ιδέα σας!