0 0
Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα

Traditional greek walnut syrup pie
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Multi
  • Oven
  • Vegetarian
  • Serves 18
  • Easy
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Σιροπιαστά… αγαπημένα γλυκά με πολλά λάθος λιπαρά και ζάχαρη όμως…

Εδώ αποπειράθηκα και κατέληξα σε μία συνταγή καρύδόπιτας, που μου αρέσει πολύ, με πιο υγιεινά υλικά αλλά ακόμα καλύτερη γεύση!!! Ναι, έχει θερμίδες, αλλά πολύ καλύτερες από την κοινή καρυδόπιτα, δεν περιέχει βούτυρα ή μαργαρίνες ούτε λευκή ζάχαρη…

Απολαύστε την χωρίς ενοχές λοιπόν, αλλά πάντα με μέτρο!

(Visited 81 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
600γρ ακατέργαστη ζάχαρη
440γρ νερό
1/3 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού (προαιρετικά)
1/3 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού λεμονιού (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
400γρ καρυδόψιχα
200γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
20γρ baking powder
1 κ.σ. κανέλα Κεϋλάνης
1 κοφτό κ.γ. γαρύφαλλο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
4 αυγά και 2 ασπράδια
250γρ ζάχαρη καρύδας
200γρ λάδι καρύδας άοσμο λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βάλτε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατέψτε έως ότου πάρει μία βράση. Αποσύρετε από το μάτι και βάλτε το σιρόπι στο ψυγείο να κρυώσει. Θα χρειαστεί να το κάνετε νωρίτερα ώστε όταν βγει η πίτα από το φούρνο να είναι κρύο και όχι απλά χλιαρό.

2
Done

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αλέθετε την καρυδόψιχα στο μούλτι, να μη γίνει όμως πούδρα, ώστε να αισθάνεστε τα κομμάτια του καρυδιού στο δάγκωμα.

3
Done

Ανακατέψτε σε ένα μπωλ τα στεγνά υλικά.

4
Done

Σε ένα δεύτερο μπωλ χτυπήστε με το μίξερ τα αυγά, τα ασπράδια και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το λάδι και χτυπήστε ξανά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5
Done

Προσθέστε τα στεγνά υλικά και χτυπήστε με το μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

6
Done

Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 21x25 (ή ανάλογου εμβαδού) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 45-60 λεπτά ανάλογα με το φούρνο (αν κάνετε μισή δόση αρκούν 35 λεπτά), μέχρι να βάζετε μία οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή.

7
Done

Μόλις βγάλετε την πίτα από το φούρνο ρίξτε το κρύο σιρόπι και αφήστε τη να τραβήξει. Αφήστε τη να κρυώσει καλά πριν κόψετε κομμάτι.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κράκερ λιναρόσπορου (low-carb & keto)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.