0 0
Cookies με καρύδια και βερίκοκο

Cookies με καρύδια και βερίκοκο

Walnut apricot cookies, vegan and sugarfree!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Multi
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 25-30 μπισκότα
  • Medium
  • 170

Ingredients

Τα μπισκότα με πίτουρο είναι από τα αγαπημένα μου γιατί είναι νόστιμα, αλλά και γιατί κρατάνε πολύ καιρό σε αεροστεγές δοχείο, μιας και δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα, κι έτσι δεν αλλοιώνονται.

Στη συγκεκριμένη συνταγή έχω προσθέσει αποξηραμένο βερίκοκο. Γίνονται τέλεια και με μάνγκο, ανάλογα λοιπόν με το γούστο σας, προσθέστε το αποξηραμένο φρούτο της επιλογής σας, μιας και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο που να μην ταιριάζει με τα καρύδια.

Αντί για βούτυρο, χρησιμοποιούμε αμυγδαλοβούτυρο, πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνη, που θα βοηθήσει τα μπισκότα μας να φουσκώσουν και λίγο.

 

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 841 times, 1 visits today)


Ingredients

100γρ πίτουρο βρώμης
75γρ καρύδια
60γρ αποξηραμένα βερίκοκα
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού προτιμήστε βιολογικό
100γρ αμυγδαλοβούτυρο έτοιμο ή μπορείτε να δείτε πώς να το φτιάξετε στο σπίτι εδώ http://www.gojimary.gr/recipe/almond-butter/
120γρ μέλι ή αγάβη

Steps

1
Done

Χτυπήστε τα καρύδια να γίνουν σαν αλεύρι σχεδόν στο μούλτι και ψιλοκόψτε τα βερίκοκα.

2
Done

Αναμείξτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

3
Done

Προσθέστε το αμυγδαλοβούτυρο και το μέλι και ανακατέψτε με το κουτάλι, αν χρειαστεί "ζυμώστε" και λίγο με το χέρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

4
Done

Βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και πλάστε τα μπισκότα, με ποσότητα ζύμης περίπου 1/2 κ.σ. σε ότι σχήμα θέλετε!

5
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς χωρίς αέρα για 20-25 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Κρυώστε τα σε μία σχάρα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κόκκινο ρύζι με μανιτάρια αλά «κρεμ»
next
Fudge αμυγδαλοβούτυρου

2 Comments Hide Comments

Φυστικοβούτυρο, ταχίνι ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών, αλλά δεν ξέρω αν θα βγει αξίσου καλή η γεύση.

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.