Ingredients
-
100γρ πίτουρο βρώμης
-
75γρ καρύδια
-
60γρ αποξηραμένα βερίκοκα
-
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιούπροτιμήστε βιολογικό
-
100γρ αμυγδαλοβούτυροέτοιμο ή μπορείτε να δείτε πώς να το φτιάξετε στο σπίτι εδώ http://www.gojimary.gr/recipe/almond-butter/
-
120γρ μέλιή αγάβη
Τα μπισκότα με πίτουρο είναι από τα αγαπημένα μου γιατί είναι νόστιμα, αλλά και γιατί κρατάνε πολύ καιρό σε αεροστεγές δοχείο, μιας και δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα, κι έτσι δεν αλλοιώνονται.
Στη συγκεκριμένη συνταγή έχω προσθέσει αποξηραμένο βερίκοκο. Γίνονται τέλεια και με μάνγκο, ανάλογα λοιπόν με το γούστο σας, προσθέστε το αποξηραμένο φρούτο της επιλογής σας, μιας και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο που να μην ταιριάζει με τα καρύδια.
Αντί για βούτυρο, χρησιμοποιούμε αμυγδαλοβούτυρο, πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνη, που θα βοηθήσει τα μπισκότα μας να φουσκώσουν και λίγο.
Ingredients
100γρ πίτουρο βρώμης | |
75γρ καρύδια | |
60γρ αποξηραμένα βερίκοκα | |
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού | |
100γρ αμυγδαλοβούτυρο | |
120γρ μέλι |
Steps
1
Done
|
Χτυπήστε τα καρύδια να γίνουν σαν αλεύρι σχεδόν στο μούλτι και ψιλοκόψτε τα βερίκοκα. |
2
Done
|
Αναμείξτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
3
Done
|
Προσθέστε το αμυγδαλοβούτυρο και το μέλι και ανακατέψτε με το κουτάλι, αν χρειαστεί "ζυμώστε" και λίγο με το χέρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. |
4
Done
|
Βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και πλάστε τα μπισκότα, με ποσότητα ζύμης περίπου 1/2 κ.σ. σε ότι σχήμα θέλετε! |
5
Done
|
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς χωρίς αέρα για 20-25 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Κρυώστε τα σε μία σχάρα. |
2 Comments Hide Comments
Το αμυγδαλοβουτυρο με δυσκολεύει δεν θα το βρω εναλλακτικά τι αλλο
Φυστικοβούτυρο, ταχίνι ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών, αλλά δεν ξέρω αν θα βγει αξίσου καλή η γεύση.