0 0
Γκρανόλα με λευκή σοκολάτα (ή μπάρες)

Γκρανόλα με λευκή σοκολάτα (ή μπάρες)

Features:
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Multi
  • Oven
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 8 (1 ταψί ή 12 μπάρες)
  • Easy
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Είμαστε διακοπές… και λέω, δε φτιάχνω μία γκρανόλα με λευκή σοκολάτα…?! Έτσι κι έγινε, την έφτιαξα, χαχαχα!

Όπως καταλαβαίνετε, και αν παρακολουθείτε τις αναρτήσεις μου στα social media (facebook & instagram), ξέρετε ότι εγώ έτσι ξεκουράζομαι και ησυχία δεν έχω γενικώς! Οι δοκιμές λοιπόν είναι το φόρτε μου!

Είχα στο ράφι, βρώμη, αμύγδαλα, κάσιους και μία λευκή σοκολάτα που είχα σκοπό να την κάνω σοκολατάκια με σμέουρα, τελικά έκανα σοκολατάκια με φουντούκια, σύντομα και αυτά κοντά σας! Τα κοιτάω λοιπόν, με κοιτάνε και αυτά, και λέω “δεν τα κάνω γκρανόλα?”!

Η σκέψη μου ήταν ότι η λευκή σοκολάτα θα λιώσει και μετά θα “ενώσει” τα υπόλοιπα υλικά ακόμα πιο καλά. Αυτό όμως δεν έγινε… η σοκολάτα ψήθηκε! Κι έγινε φανταστική γευστικά, τα παιδιά έχουν ξετρελαθεί αλλά το ίδιο και οι μεγάλοι. Εγώ την τρώω με γάλα καρύδας και σμέουρα κατεψυγμένα, ταιριάζουν πολύ, μου αρέσουν βέβαια και οι γλυκόξινες γεύσεις γενικώς.

Είναι τέλεια και μέσα σε γιαούρτι. Απολαύστε την!

(Visited 366 times, 1 visits today)


Ingredients

150γρ λεπτές νιφάδες βρώμης ή για gluten free προτιμήστε νιφάδες φαγόπυρου, νιφάδες κεχριού ή νιφάδες κινόα
100γρ ωμά κάσιους χοντροκομμένα στο μούλτι
60γρ ζάχαρη καρύδας
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
120γρ λευκή σοκολάτα από τα καταστήματα βιολογικών χωρίς ζάχαρη και για vegan υπάρχει και χωρίς γαλακτοκομικά
40γρ λιωμένο λάδι καρύδας
30γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι

Steps

1
Done

Ψιλοκόψτε τα 80γρ και χοντροκόψτε τα 40γρ σοκολάτας στο μούλτι.

2
Done

Βάζετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ, τα ανακατεύετε καλά.

3
Done

Προσθέτετε την αγάβη και το λάδι καρύδας και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

4
Done

Απλώνετε το μείγμα σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλετε να κάνετε μπάρες, θα βάλετε αντικολλητικό χαρτί σε 2 φόρμες του κέικ περίπου 27 εκατοστών και θα πατήσετε καλά το μείγμα εκεί μέσα.

5
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 20-25 λεπτά, μέχρι λίγο να ροδίσει. Στην περίπτωση των μπαρών, ίσως χρειαστεί λίγος παραπάνω χρόνος ψησίματος.

6
Done

Αφήστε να κρυώσει καλά πριν συσκευάσετε τη γκρανόλα, και διατηρήστε την σε αεροστεγές δοχείο. Για τις μπάρες, βγάλτε τις από τη φόρμα μετά από 5 λεπτά, αφήστε τις να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα, και κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κομμάτια που θέλετε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Δίχρωμα σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο (fat bombs)
next
Ταρτάκια βανίλιας χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-carb & keto)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.