Ingredients
-
1 πακέτο GojiMix για granola και μπάρες με γεύση "Με λευκή σοκολάτα"
-
120γρ λευκή σοκολάτα από τα καταστήματα βιολογικών χωρίς ζάχαρη και για vegan υπάρχει και χωρίς γαλακτοκομικά
-
40γρ λιωμένο λάδι καρύδας
-
30γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι
Είμαστε διακοπές… και λέω, δε φτιάχνω μία γκρανόλα με λευκή σοκολάτα…?! Έτσι κι έγινε, την έφτιαξα, χαχαχα!
Όπως καταλαβαίνετε, και αν παρακολουθείτε τις αναρτήσεις μου στα social media (facebook & instagram), ξέρετε ότι εγώ έτσι ξεκουράζομαι και ησυχία δεν έχω γενικώς! Οι δοκιμές λοιπόν είναι το φόρτε μου!
Είχα στο ράφι, βρώμη, αμύγδαλα, κάσιους και μία λευκή σοκολάτα που είχα σκοπό να την κάνω σοκολατάκια με σμέουρα, τελικά έκανα σοκολατάκια με φουντούκια, σύντομα και αυτά κοντά σας! Τα κοιτάω λοιπόν, με κοιτάνε και αυτά, και λέω “δεν τα κάνω γκρανόλα?”!
Η σκέψη μου ήταν ότι η λευκή σοκολάτα θα λιώσει και μετά θα “ενώσει” τα υπόλοιπα υλικά ακόμα πιο καλά. Αυτό όμως δεν έγινε… η σοκολάτα ψήθηκε! Κι έγινε φανταστική γευστικά, τα παιδιά έχουν ξετρελαθεί αλλά το ίδιο και οι μεγάλοι. Εγώ την τρώω με γάλα καρύδας και σμέουρα κατεψυγμένα, ταιριάζουν πολύ, μου αρέσουν βέβαια και οι γλυκόξινες γεύσεις γενικώς.
Είναι τέλεια και μέσα σε γιαούρτι. Απολαύστε την!
Συστατικά: νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη, κάσιους, κανέλα, θαλασσινό αλάτι, βιολογία ζάχαρη καρύδας.
Ingredients
1 πακέτο GojiMix για granola και μπάρες με γεύση "Με λευκή σοκολάτα" | |
120γρ λευκή σοκολάτα από τα καταστήματα βιολογικών χωρίς ζάχαρη και για vegan υπάρχει και χωρίς γαλακτοκομικά | |
40γρ λιωμένο λάδι καρύδας | |
30γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι |
Steps
1
Done
|
Ψιλοκόψτε τα 80γρ και χοντροκόψτε τα 40γρ σοκολάτας στο μούλτι. |
2
Done
|
Βάζετε τα υλικά του GojiMix σε ένα μπωλ. |
3
Done
|
Προσθέτετε τη σοκολάτα, την αγάβη και το λάδι καρύδας και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. |
4
Done
|
Απλώνετε το μείγμα σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλετε να κάνετε μπάρες, θα βάλετε αντικολλητικό χαρτί σε 2 φόρμες του κέικ περίπου 27 εκατοστών και θα πατήσετε καλά το μείγμα εκεί μέσα. |
5
Done
|
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 20-25 λεπτά, μέχρι λίγο να ροδίσει. Στην περίπτωση των μπαρών, ίσως χρειαστεί λίγος παραπάνω χρόνος ψησίματος. |
6
Done
|
Αφήστε να κρυώσει καλά πριν συσκευάσετε τη γκρανόλα, και διατηρήστε την σε αεροστεγές δοχείο. Για τις μπάρες, βγάλτε τις από τη φόρμα μετά από 5 λεπτά, αφήστε τις να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα, και κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κομμάτια που θέλετε. |