0 0
Γκρανόλα με λευκή σοκολάτα (ή μπάρες)

Γκρανόλα με λευκή σοκολάτα (ή μπάρες)

Features:
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Multi
  • Fiber Rich
  • 30 mins
  • Serves 8 (1 ταψί ή 12 μπάρες)
  • Εύκολο
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Είμαστε διακοπές… και λέω, δε φτιάχνω μία γκρανόλα με λευκή σοκολάτα…?! Έτσι κι έγινε, την έφτιαξα, χαχαχα!

Όπως καταλαβαίνετε, και αν παρακολουθείτε τις αναρτήσεις μου στα social media (facebook & instagram), ξέρετε ότι εγώ έτσι ξεκουράζομαι και ησυχία δεν έχω γενικώς! Οι δοκιμές λοιπόν είναι το φόρτε μου!

Είχα στο ράφι, βρώμη, αμύγδαλα, κάσιους και μία λευκή σοκολάτα που είχα σκοπό να την κάνω σοκολατάκια με σμέουρα, τελικά έκανα σοκολατάκια με φουντούκια, σύντομα και αυτά κοντά σας! Τα κοιτάω λοιπόν, με κοιτάνε και αυτά, και λέω «δεν τα κάνω γκρανόλα?»!

Η σκέψη μου ήταν ότι η λευκή σοκολάτα θα λιώσει και μετά θα «ενώσει» τα υπόλοιπα υλικά ακόμα πιο καλά. Αυτό όμως δεν έγινε… η σοκολάτα ψήθηκε! Κι έγινε φανταστική γευστικά, τα παιδιά έχουν ξετρελαθεί αλλά το ίδιο και οι μεγάλοι. Εγώ την τρώω με γάλα καρύδας και σμέουρα κατεψυγμένα, ταιριάζουν πολύ, μου αρέσουν βέβαια και οι γλυκόξινες γεύσεις γενικώς.

Είναι τέλεια και μέσα σε γιαούρτι. Απολαύστε την!

(Visited 75 times, 1 visits today)


Ingredients

150γρ λεπτές νιφάδες βρώμης ή για gluten free προτιμήστε νιφάδες φαγόπυρου, νιφάδες κεχριού ή νιφάδες κινόα
100γρ ωμά κάσιους χοντροκομμένα στο μούλτι
60γρ ζάχαρη καρύδας
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
120γρ λευκή σοκολάτα από τα καταστήματα βιολογικών χωρίς ζάχαρη και για vegan υπάρχει και χωρίς γαλακτοκομικά
40γρ λιωμένο λάδι καρύδας
30γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι

Βήματα

1
OK!

Ψιλοκόψτε τα 80γρ και χοντροκόψτε τα 40γρ σοκολάτας στο μούλτι.

2
OK!

Βάζετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ, τα ανακατεύετε καλά.

3
OK!

Προσθέτετε την αγάβη και το λάδι καρύδας και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

4
OK!

Απλώνετε το μείγμα σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλετε να κάνετε μπάρες, θα βάλετε αντικολλητικό χαρτί σε 2 φόρμες του κέικ περίπου 27 εκατοστών και θα πατήσετε καλά το μείγμα εκεί μέσα.

5
OK!

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 20-25 λεπτά, μέχρι λίγο να ροδίσει. Στην περίπτωση των μπαρών, ίσως χρειαστεί λίγος παραπάνω χρόνος ψησίματος.

6
OK!

Αφήστε να κρυώσει καλά πριν συσκευάσετε τη γκρανόλα, και διατηρήστε την σε αεροστεγές δοχείο. Για τις μπάρες, βγάλτε τις από τη φόρμα μετά από 5 λεπτά, αφήστε τις να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα, και κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κομμάτια που θέλετε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Δίχρωμα σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο (fat bombs)
επόμενο
Ταρτάκια βανίλιας χωρίς αλεύρι/γλουτένη (low-carb & keto)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.