Ingredients
-
35γρ βιολογική λευκή σοκολάτα (υπάρχει και με γάλα ρυζιού για vegan)
-
50γρ φουντουκοβούτυρο
-
35γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
Καθώς στις διακοπές δε θέλω να στερούμαι τίποτα, αποφάσισα να φτιάξω φέτος σοκολατάκια για να έχουμε πάντα γλυκό στο σπίτι. Ήθελα όμως να βρω μια καινούρια συνταγή, μιας και αυτό με ενθουσιάζει! Στο δρόμο προς την Κρήτη λοιπόν, σταματήσαμε να δούμε τους κουμπάρους μας στην Αθήνα και βρήκα ευκαιρία να πεταχτώ σε ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων για να πάρω προμήθειες.
Κάνοντας λοιπόν τη βόλτα ανάμεσα στους διαδρόμους, έπεσε το μάτι μου στις λευκές σοκολάτες… Και μου ήρθε η ιδέα! Είχα πάρει μαζί μου φουντουκοβούτυρο για να φτιάξω την αγαπημένη μας Μερέντα και είπα να τα συνδυάσω. Έκανα βέβαια αρκετές δοκιμές μέχρι να καταλήξω στη γλύκα και την ένταση της σοκολάτας αλλά βγήκαν πραγματικά πεντανόστιμα, τα παιδιά ξετρελάθηκαν!
Προτιμήστε μία βιολογική λευκή σοκολάτα χωρίς λευκή ζάχαρη, υπάρχει και με γάλα ρυζιού για όσους δεν τρώνε γαλακτοκομικά ή είναι vegan. Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το φουντουκοβούτυρο με φυστικοβούτυρο αν σας αρέσει περισσότερο, εγώ λατρεύω τα φουντούκια και συνήθως χρησιμοποιώ αυτό στα γλυκά μου. Βάλτε και ένα ψημένο φουντούκι σε κάθε σοκολατάκι και φτιάξτε τις δικιές σας λαχταριστές μπουκίτσες!
Ingredients
35γρ βιολογική λευκή σοκολάτα (υπάρχει και με γάλα ρυζιού για vegan) | |
50γρ φουντουκοβούτυρο | |
35γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
15γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης | |
20 ψημένα φουντούκια |
Steps
1
Done
|
Λιώστε όλα τα υλικά εκτός από τα φουντούκια σε μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή φωτιά σε ένα κατσρολάκι. |
2
Done
|
Βάλτε από ένα φουντούκι σε 20 θήκες για σοκολατάκια. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Βάλτε τα στην κατάψυξη για 20-25 λεπτά να κρυώσουν. Διατηρούνται στην κατάψυξη. |