Ingredients
-
1 γιαούρτι πρόβειο (240γρ)
-
το χυμό ενός λάιμ
-
το ξύσμα ενός λάιμπροτιμήστε ακέρωτο, βιολογικό
-
1 καρότο μικρό ψιλοκομμένο στο μούλτι
-
1 μήλο γλυκό ψιλοκομμένο στο μούλτιχωρίς φλούδα
-
1/3 κ.γ. ψιλοκομμένο δυόσμο
-
αλάτι, πιπέρι
Είμαστε λοιπόν σε ένα πάρτυ, και έχω κάνει καταπληκτικά κρακεράκια με σπόρους. Τα βάζω στην πιατέλα και δίπλα παρατηρώ ένα μπωλ με ένα λευκό ντιπ… Βλέπω γύρω του τα λαχανικά, αλλά προτίμησα να το δοκιμάσω με τα κρακεράκια καιαιαιαιαιαι… μαγεία! Μία απαλή γεύση, ακαθόριστη μεταξύ γλυκού και ξινού (λατρεύω τα γλυκόξινα, στο κινέζικο όλο τέτοια έτρωγα!), ελαφριά και δροσερή.
Ήταν το ντιπ της Ξένιας! Μοιράζομαι μαζί σας λοιπόν αυτή την υπέροχη ιδέα, του γιαουρτιού συνδυασμένου με μήλο, καρότο και λάιμ που είναι υπέροχο συνοδευτικό ντι για οποιοδήποτε πάρτυ και ταιριάζει με φρούτα, λαχανικά ή κρακεράκια!!!
Μπράβο Ξένια, περιμένω κι άλλες ιδέες σαν κι αυτή!!! Περιττό να σας πω, το έφαγα σχεδόν όλο μόνη μου…!
Ingredients
1 γιαούρτι πρόβειο (240γρ) | |
το χυμό ενός λάιμ | |
το ξύσμα ενός λάιμ | |
1 καρότο μικρό ψιλοκομμένο στο μούλτι | |
1 μήλο γλυκό ψιλοκομμένο στο μούλτι | |
1/3 κ.γ. ψιλοκομμένο δυόσμο | |
αλάτι, πιπέρι |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ με ένα κουτάλι, και έτοιμο! |
Extra Tips
- Μπορείτε να αυξομειώσετε το χυμό του λάιμ ανάλογα με το πόσο ξινό το θέλετε καθώς και να συδυάσετε άλλα μυρωδικά που πιστεύετε ότι ταιριάζουν!