0 0
Γιαουρτόσουπα με κριθάρι

Γιαουρτόσουπα με κριθάρι

Yoghurt soup with barley
Features:
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Low Calorie
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegetarian
  • 35 mins
  • Serves 4-6
  • Easy

Ingredients

Η γιαουρτόσουπα που σας προτείνω είναι ποντιακή συνταγή. Άλλοι τη λένε “σουρβά” ή τουλάχιστον έτσι μου είπαν! Είναι μία ελαφριά σούπα που τρώγεται ευχάριστα και το χειμώνα ζεστή αλλά και το καλοκαίρι δροσερή από το ψυγείο. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και καθώς εμείς δε θα τσιγαρίσουμε τίποτα, θα είναι επίσης πολύ ελαφριά με χαμηλές θερμίδες για όσους προσέχουν το βάρος και τη διατροφή τους.

Στην κανονική συνταγή, μου πρότειναν ρύζι ή πληγούρι, καθώς όμως δεν ήθελα να βάλω ρύζι και αποφεύγω γενικά το σιτάρι, λόγω μεγάλης περιεκτικότητας σε γλουτένη (όσο λιγότερη τόσο καλύτερα!), προτίμησα να βάλω ένα εξαιρετικό πληγούρι από κριθάρι το οποίο θα βρείτε στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Είναι πολύ πιο ελαφρύ, δε βγάζει σχεδόν καθόλου “κόλλα” βράζοντας (σε αντίθεση με το σιτάρι) και έτσι η σούπα θα είναι πιο εύπεπτη.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 508 times, 1 visits today)


Ingredients

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη ή ένα κύβο λαχανικών αν χρησιμοποιείτε
1 κούπα πληγούρι πιτσάνης
300γρ γιαούρτι πρόβειο
1-2 κ.σ. δύοσμο ψιλοκομμένο αν δεν έχετε φρέσκο βάλτε ξερό
αλάτι, πιπέρι
χυμό 1.5 λεμονιού
ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Steps

1
Done

Αχνίζετε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι στην κατσαρόλα.

2
Done

Προσθέτετε το πληγούρι, τη σκόνη λαχανικών και αλάτι και νερό μέχρι 2-3 δάχτυλα πιο πάνω από εκεί που θα καλυφθεί το πληγούρι.

3
Done

Αφήνετε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύετε καλά και κλείνετε την κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά.

4
Done

Προσθέτετε το δυόσμο, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι και σβήνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε πάνω στο σβηστό μάτι άλλα 10 λεπτά.

5
Done

Σερβίρετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα και έξτρα δυόσμο προαιρετικά.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ποπ κορν
next
Μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.